Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Orzechy kemiri zostały rozpowszechnione przez handel morski oraz przez kolonialne ekspedycje. Europejczycy, szczególnie Holendrzy i Portugalczycy, którzy mieli kolonie w Azji Południowo-Wschodniej, odegrali znaczącą rolę w rozprowadzaniu tych orzechów do Europy i innych części świata. W trakcie kolonializmu, rośliny, przyprawy i inne produkty, w tym orzechy kemiri, były przenoszone między koloniami a metropoliami, co doprowadziło do ich rozprzestrzeniania się.
Orzechy kemiri są również znane ze swoich właściwości medycynych i kosmetycznych. W tradycyjnej medycynie azjatyckiej wykorzystuje się je na przykład do leczenia różnych dolegliwości skórnych.
Ważne jest, aby zauważyć, że surowe orzechy kemiri są trujące i muszą być odpowiednio przygotowane – zazwyczaj poprzez prażenie – przed spożyciem.
Kraj pochodzenia surowca: Indonezja
Masa netto: 100 g
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie beżowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl