Masz pytanie?

Cukier trzcinowy nierafinowany Bilington's Muscovado DARK 500 g

DARK MUSCOVADO Billington's 500g - sklep Skworcu.com.pl
DARK MUSCOVADO Billington's 500g - sklep Skworcu.com.pl
  • DARK MUSCOVADO Billington's 500g - sklep Skworcu.com.pl
  • DARK MUSCOVADO Billington's 500g - sklep Skworcu.com.pl
Cena:15.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

GARAM MASALA aż 200 g przyprawa indyjska DUŻA PAKA Waga 200 g

 

Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Bilington's Muscovado DARK

 

Nierafinowany cukier trzcinowy Bilington's Dark Muscovado  to najwyższej jakości produkt naturalnego pochodzenia.  Znany jest również jako cukier z melasy czy wilgotny cukier. Muscovado wytwarza się  z soku trzciny cukrowej. To właśnie sok z trzciny cukrowej nadaje cukrowi dark muscovado ciemny , brązowy kolor i wilgotność.

Cukier trzcinowy Bilington's Dark Muscovado jest bardzo odporny na działnie wysokich temperatur. Dzięki tej właściwości jest on niezwykle popularny jako cukier do wypieku ciast, ciasteczek, tortów oraz w przygotowaniu puddingów. Muscovado stanowi również podstawę do produkcji rumu.

 

Początki uprawy trzciny cukrowej sięgają starożytności. Uważa się, że trzcina cukrowa pochodzi z Nowej Gwinei i została rozprzestrzeniona przez ludzi wędrujących po Południowo-Wschodniej Azji, Indiach, a następnie na Bliski Wschód. Arabowie odegrali kluczową rolę w rozpowszechnianiu uprawy trzciny cukrowej w basenie Morza Śródziemnego, zwłaszcza na Sycylii i w południowej Hiszpanii, już w średniowieczu.

Europejczycy po raz pierwszy zetknęli się z cukrem trzcinowym dzięki krucjatom i handlowi z krajami arabskimi. Zainteresowanie cukrem szybko wzrosło w Europie, ale dopiero odkrycie Ameryk przez Kolumba w 1492 roku i późniejsze kolonizacje umożliwiły masową produkcję cukru trzcinowego. Dzięki idealnym warunkom klimatycznym odbywało się to szczególnie na Karaibach i w innych częściach Nowego Świata.

 

CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY 200g Mauritius EAN (GTIN) 5903760684914

 

NIERAFINOWANY CUKIER MUSCOVADO wspaniale podkreśla smak gorących napojów, zwłaszcza kawy, kakao, czekolady i herbaty czarnej. Doskonale smakuje w ciastach i wszelkiego rodzaju wypiekach. Tym drobnym cukrem można posypać owoce, budyń, lody i krem a nawet tiramisu i toffi. Polewa butterscotch bez CIEMNEGO CUKRU MUSCOVADO  nigdy nie nabierze odpowiedniego smaku.

 

CUKIER TRZCINOWY NIERAFINOWANY 200g Mauritius Marka Skworcu

 

Wartości odżywcze w 100 g Bilington's Dark Muscovado:

  • wartość energetyczna: 1630 kJ / 383 kcal
  • tłuszcze: 0 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
    węglowodany: 95 g
    • w tym cukry: 95 g
  • sól: 0,57 g
  • białko: 0 g

 

Kraj pochodzenia: Mauritius

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 500 gramów

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook