Masz pytanie?

Aromat szynki wieprzowej 50 g

Aromat szynki wieprzowej 50 g  - sklep internetowy
Aromat szynki wieprzowej 50 g - sklep internetowy
Cena:5.75PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

GARAM MASALA aż 200 g przyprawa indyjska DUŻA PAKA Waga 200 g

 

Aromat szynki wieprzowej 50 g 

 

Aromat szynki wieprzowej to mieszanka przypraw, która naśladuje smak i zapach tradycyjnej szynki wieprzowej. Zawiera różne składniki, takie jak sól, cukier, przyprawy, zioła i aromaty, aby stworzyć wyrazisty i złożony smak. Ta przyprawa jest często używana do nadania potrawom mięsnym - zwłaszcza wieprzowinie, charakterystycznego smaku szynki.

 

Solanka to roztwór soli i wody, który może być używany do marynowania mięsa. Proces ten zmiękcza mięso, dodaje smaku oraz przedłuża jego trwałość. Oto prosty przepis na marynowanie mięsa w solance:

Składniki na solankę:

  • 1 litr wody
  • 50-100g soli kuchennej (w zależności od preferencji smakowych)
  • Dodatkowe przyprawy i zioła (np. aromat szynki wieprzowej)

Sposób przygotowania:

  1. W małym garnku zagotuj 2-3 szklanki wody. Dodaj sól, mieszając, aby się rozpuściła. Możesz dodać inne przyprawy i zioła, które chcesz użyć do marynowania mięsa, aby uwolniły swój smak i aromat.

  2. Po zagotowaniu zdejmij garnek z ognia i dodaj pozostałą wodę. Woda powinna być zimna, aby szybko schłodzić solankę.

  3. Upewnij się, że solanka jest zimna przed użyciem. Następnie umieść mięso w pojemniku lub woreczku do marynowania, a potem zalej je solanką. Pamiętaj aby mięso było całkowicie zanurzone w roztworze.

  4. Przechowuj właśnie marynowane mięso w lodówce przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Czas marynowania zależy od grubości mięsa i preferencji smakowych. Grubsze kawałki mięsa, takie jak steki czy karkówka, mogą wymagać dłuższego czasu marynowania.

  5. Po zakończeniu marynowania wyjmij mięso z solanki, pozostaw na kilka minut by mogło ociec i przygotuj według swojego przepisu. Pamiętaj, że mięso będzie już lekko posolone, więc zachowaj ostrożność przy dodawaniu soli podczas gotowania.

Wskazówka: Solanka może być modyfikowana według własnych preferencji, dodając różne przyprawy i zioła, które komponują się z mięsem, np. cytryna, imbir, tymianek czy rozmaryn, czy gotowa mieszanka aromatu szynki wieprzowej.

Dawkowanie: 3 - 5 gramów aromatu szynki wieprzowej na 1 litr solanki.

 

Aromat dymu wędzarniczego 50g od Skworcu EAN (GTIN) 5903760688639

 

Wartości odżywcze w 100g aromatu szynki wieprzowej:

  • wartość energetyczna: 565 kJ / 135 kcal,
  • węglowodany: 34 g,
    • w tym cukry: 34 g,
  • sól: 25 g
  • tłuszcz: 1 g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g,
  • białko: 0,5 g

 

Każdy specjalista kulinarny powinien mieć aromat szynki wieprzowej pod ręką.

 

GARAM MASALA aż 200 g przyprawa indyjska DUŻA PAKA Marka inna

 

    Składniki aromatu szynki wieprzowej:

    • glukoza
    • sól
    • marchewka suszona
    • majeranek suszony
    • tymianek suszony
    • oregano suszone
    • wzmacniacz smaku ( glutaminian monosodowy)
    • oleożywice przypraw
    • ekstrakty przypraw
    • olej rzepakowy
    • seler
    • hydrolizat białka sojowego

     

    Kraj pochodzenia: Polska

    Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

    Masa netto: 50 gramów

     

    Informacja o alergenach:

    Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

    Aromat szynki wieprzowej 50 g - Cechy
    Cechy
    Kolorwielokolorowy

    Skworcu.com.pl

    Marek Skworc

     

    ul. Jagiełły 13c/65

    41-106 Siemianowice Śl.

    NIP: 643-164-82-98

     

    TELEFON: 695923403
    E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

    Facebook