Masz pytanie?

Przyprawa Korzenna do Piernika 50g Pierniczki

Przyprawa do piernika - sklep Skworcu.com.pl
Przyprawa do piernika - sklep Skworcu.com.pl
Cena:2.95PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

PRZYPRAWA DO PIERNIKA

korzenna 50 gramów

 

 

Polskie, tradycyjne pierniki charakteryzuje wspaniały smak i aromat korzennych przypraw. Samodzielne dobranie odpowiednich proporcji tych aromatów bywa trudne. Aby ułatwić Państwu wypiek idealnego piernika wprowadziliśmy specjalną mieszankę starannie dobranych niezwykle aromatycznych przypraw. Każdy z elementów tej mieszanki doskonale podkreśla smak pierników. Korzenny aromat goździków i cynamonu sprawia, że nasze wypieki nabierają wspaniałego zapachu, który jeszcze długo unosi się w domu. Dzięki naszej PRZYPRAWIE KORZENNEJ DO PIERNIKA twoje wypieki nie znajdą sobie równych.

 

PIERNIKI wywyodzą się od chleba z dodatkiem miodu i przyprawy pieprznej (dawniej - piernej). W późniejszym okresie, gdy coraz popularniejsze stawały się przyprawy korzenne, do pierników zaczęto dodawać goździki, cynamon, imbir a nawet ziele angielskie. Najlepsze, oryginalne pierniki tuż po upieczeniu są twarde, muszą poleżakować. Może to być trudny dla naszych domowników okres, gdyż ich aromat jest niezwykle kuszący :)

 

Skład PRZYPRAWY KORZENNEJ DO PIERNIKA:

  • cynamon mielony,
  • imbir mielony,
  • goździki mielone,
  • cukier,
  • glukoza.



PIERNIK BABCI SKWORCU :)

Składniki:
kostka margaryny, 1 i 1/2 szkl. cukru, ok. 2 szkl. mąki tortowej, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, kakao, 4 białka z jaja, PRZYPRAWA DO PIERNIKA, miód, 3 łyżki powideł śliwkowych.

Wykonanie:
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem, miodem i kakao, wystudzić.  Sodę oczyszczoną połączyć z mąką i przyprawą do piernika. Dodać do masy kakaowej i dokładnie wymieszać. Połączyć z białkami ubitymi na sztywno i dodać powidła. Tak przygotowane ciasto wylać na formę i piec w ok. 170 stopniach Celsjusza przez około 45 minut. Świetnie smakuje podane z polewą czekoladową lub cukrem pudrem i siekanymi orzechami włoskimi.

 

Przykładowe przepisy z wykorzystaniem PRZYPRAWY KORZENNEJ do PIERNIKA:


Kraj pochodzenia surowca: Polska.

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc.

Masa netto: 50 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Przyprawa Korzenna do Piernika 50g Pierniczki - Cechy
Cechy
KolorPrzyprawa

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook