Masz pytanie?

ŻURAWINA do mięs i serów 220g niskosłodzona bez konserwantów

Żurawina do mięs i serów 220g
Żurawina do mięs i serów 220g
Cena:13.50PLN
Towar niedostępny
masz pytania?

 

ŻURAWINA do mięs i serów 220g

konfitura niskosłodzona, bez konserwantów

 

Oferowana żurawina w formie konfitury znajdzie wiele zastosowań w kuchni. Można ją łączyć z naleśnikami, tostami i świeżym pieczywem. KONFITURA Z ŻURAWINY to również ciekawy dodatek do serów, zwłaszcza grillowanego oscypka, oraz mięs. Pieczony indyk lub gęsina nabiorą ciekawego charakteru jeśli użyjemy KONFITURY ŻURAWINOWEJ w roli sosu. Wieprzowina nadziewana śliwkami z odrobiną naszej konfitury zyska na soczystości... 😊

 

Zaletą niskosłodzonej KONFITURY ŻURAWINOWEJ jest tradycyjna receptura i takiż sam sposób przygotowywania. Przetworzoną żurawinę do mięs i serów przekłada się do słoików i pasteryzuje. W procesie produkcji konfitury nie stosuje się żadnych konserwantów, barwników czy ulepszaczy smaku. Dzięki temu konfitura zachowuje swój naturalny charakter, kolor i aromat a pasteryzacja daje pewność, że zawartość zamkniętego słoiczka jest bezpieczna i wolna od bakterii i pleśni.

 

Żurawina od niepamiętnych czasów uważana była za ważny składnik diety, mający pozytywne oddziaływanie na ludzkie zdrowie. Suszone owoce żurawiny zawierają bowiem bardzo dużo wartości odżywczych, są zdrowe i świetnie smakują. Mają dużo witamin A i C, witamin z grupy B. Poza tym są źródłem soli mineralnych, karotenoidów, kwasu askorbinowego i cytrynowego. Działają one przeciwgorączkowo i wzmacniają odporność organizmu.

 

Ostatnie badania wykazały, że substancje zawarte w owocach żurawiny:

  • mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną,
  • wspomagają skuteczność leczenia zakażeniem Helicobacter pylori (H. pylori),
  • zmniejszają ryzyko tworzenia się kamieni nerkowych,
  • obniżają stężenie cholesterolu LDL a podwyższają HDL,
  • pomagają w zdrowieniu po zawale,
  • zapobiegają nowotworom.

 

Uwaga! Powyższe przykłady pozytywnego oddziaływania na organizm ludzki proszę traktować jedynie jako sugestię, która oczywiście nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą!

 

Składniki:

  • żurawina 60 %,
  • cukier,
  • środek żelujący – pektyna,
  • regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

 

Wartość odżywcza w 100g :

  • wartość energetyczna 689 kJ / 162 kcal,
  • węglowodany 40 g,
    • w tym cukry 26 g,
  • tłuszcze 0,33 g,
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 0,21g,
  • białko 0,5 g,
  • sól 0,01 g.

 

Wyprodukowano w Polsce

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 220 gramów

Produkt pasteryzowany

Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

EAN: 5901333000055

ŻURAWINA do mięs i serów 220g niskosłodzona bez konserwantów - Cechy
Cechy
Kolorżurawinowy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook