Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Herbata zielona aromatyzowana
ŻEŃSZENIOWO - IMBIROWA 50g!!!
Herbata zielona SENCHA ŻEŃSZENIOWO-IMBIROWA to niezwykle pobudzająca kompozycja. Imbir pomaga rozgrzać się od środka i poprawia nastrój a żeńszeń dodaje energii. Kwiaty i kawałki pomarańczy nadają całemu naparowi orzeźwiający aromat i smak.
Składniki zielonej herbaty ŻEŃSZENIOWO-IMBIROWEJ:
Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.
Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak.
Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Coraz popularniejsze stają się herbaty zielone aromatyzowane dodatkami w postaci kwiatów czy owoców.
Właściwości zielonej herbaty:
Sposób parzenia
Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się trzykrotnie zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze 70-80 stopni Celsjusza (3-5 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je 3-4 minuty. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca, gorzka i cierpka w smaku. Zalecamy pić ją zgodnie z chińskim ludowym przysłowiem: „Pierwsze zaparzenie dla służby, drugie dla pana, a trzecie do podlania kwiatów”.
Kraj pochodzenia: Chiny
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | wielokolorowa |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl