Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
WANILIA MIELONA 10g
Tropikalne pnącze z lasów Ameryki, czyli wanilia, znana jest w Europie jako przyprawa, zwłaszcza do deserów i ciast. Tak zwane laski wanilii to wysuszone i przefermentowane strąki wraz z nasionami. W Ameryce środkowej wanilia używana była tradycyjnie do przyprawiania kakao.
ZASTOSOWANIE KULINARNE
Wanilia to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa jej się do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Specyfikiem tym można przyprawiać także słone dania – znakomicie ożywia on sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza. Aromat wanilii idealnie zazębia się z cynamonem, goździkami i kakao.
MIELONA WANILIA doskonale sprawdzi się we wszystkich potrawach, w których dodaje się tradycyjne laski wanilli. Jej postać proszku dodatkowo ułatwi wykonanie dania, unikniemy mozlnego skrobania ziarenek z wnętrza strączku.
Proponowana przez nas WANILIA MIELONA to nic innego, jak wysuszone i zmielone w całości strączki waniliowe. Nie zawiera ona dodatków cukrów, barwników ani konserwabtów.
WANILIĘ MIELONĄ należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 20°C.
Kraj pochodzenia: Madagaskar
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 10 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązu |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl