Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Silver Moon to prawdziwa arystokratka w niezliczonym gronie herbat zielonych. Swą nazwę zawdzięcza połyskliwym, srebrzystym liściom zwiniętym w kształt półksiężyca. Spośród herbat zielonych niewątpliwie wyróżnia się lekko dymnym smakiem i przyciągającym aromatem.
Herbatę Silver Moon polecamy pić zwłaszcza w okresie wiosennych i jesiennych przesileń. Dzięki dużej zawartości witaminy C pobudza ona pracę krwiobiegu, przyspieszając dostarczanie przeciwciał do zainfekowanych rejonów organizmu. Obecność flawonoidów hamuje utlenianie witaminy C, przez co zwiększa się jej skuteczność w walce z infekcjami. Dzięki ściągającemu i przeciwzapalnemu działaniu garbników obecnych w zielonej herbacie, Silver Moon wpływa kojąco na pracę dwunastnicy. Zmniejsza też kwaśny odczyn płynów żołądkowych, łagodząc wzdęcia i zgagę. Ma również silne zdolności zwalczania wolnych rodników odpowiedzialnych za powstawanie między innymi nowotworów. Badane w Zakładzie Chemii Fizycznej Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Warszawie metodą EPR herbaty Silver Moon wykazały wysoką zawartość flawonoidów i w testach ujawniły silne zdolności antyoksydacyjne, co pozwala na ich bardzo wysoką ocenę, jako produktu o dobrej jakości
Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie. Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak.
Sposób parzenia:
Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się trzykrotnie zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze 80 stopni Celsjusza (3-5 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je ok. 2-3 minut. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca, niestety gorzka i cierpka w smaku. Zalecamy pić ją zgodnie z chińskim ludowym przysłowiem: „Pierwsze zaparzenie dla służby, drugie dla pana, a trzecie do podlania kwiatów”.
Kraj pochodzenia: Chiny
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl