Masz pytanie?

Produkty pszczele

Właściwości odżywcze i terapeutyczne pyłku wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków chemicznych. Są to: węglowodany, tłuszcze, białka, składniki mineralne, witaminy, rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, antybiotyki-inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne, stymulatory wzrostu.

PIERZGA to mieszanka pyłku kwiatowego, nektaru oraz wydzielin pszczół. Owady zamykają ją w komórkach plastra. W tych maleńkich zbiorniczkach PIERZGA fermentuje. Dzięki temu jest ona odporna na działanie grzybów i bakterii a zawarty w nej pyłek pszczeli jest łatwiej przyswajany. PIERZGA jest bogatym źródłem witaminy K odpowiedzialnej za proces krzepnięcia krwi. Zawiera również duże ilości witamin z grupy B.

 

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook