Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIMCHI jest tradycyjną potrawą kuchni koreańskiej. Do jej głównych składników należy kiszona kapusta pekińska, ogórki, czosnek, cebula i drobne płatki papryki chili. Pozostałe składniki to już wyłącznie fantazja kucharza: marchew, imbir, rzodkiew japońska, jabłka, pory... Istnieje bardzo wiele odmian tego dania, każda jednak jest podawana z dodatkiem PŁATKÓW PAPRYKI GOCHUGARU DO KIMCHI. Są one konieczne by uzyskać charakterystyczny dla kimchi smak i aromat.
Koreańska kapusta KIMCHI jest stosunkowo łatwa w przygotowaniu i pozwala na pewną dowolność składników. Dzięki temu możemy na jej bazie przygotować wiele potraw, każdą o odmiennym charakterze. W Korei największą popularnością cieszy się Baechu Kimchi - kiszone w kleiku ryżowym. Można również spotkać wersję bez kapusty - Kaktugi - na bazie rzodkwi japońskiej. Popularnością cieszy się również zupa Kimchi Jjigae oraz smażony ryż z kapustą kimchi - kimchi bokkeumbap.
Wartości odżywcze w 100g Papryki Gochugaru do kimchi:
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czerwonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl