Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
PIEPRZ WĘDZONY pochodzi z miejsca gdzie czas płynie wolniej. Wokół największej naturalnej tamy w Indiach - Banasura Sagar, pośród wspaniałego krajobrazu i najlepszych warunków klimatycznych, na niezwykle żyznej glebie rośnie PIEPRZ. Daje on możliwość lokalnej społeczności uprawiania i sprzedaży Banasura Highlands Pepper. Ten oto pieprz jest mieszanką Karimunda i Panniyur, które są cenione jako bardzo wartościowe pieprze.
Pieprz Banasura, zwany pieprzem górskim to dziko rosnąca i nie nadająca się do tradycyjnej uprawy roślina. Pieprz wyrasta powyżej 12 metrów - znacznie przewyższając tradycyjną wysokość upraw wynoszącą od 3 do 4 metrów. Zbiory przypadają na marzec, kiedy to owoce pieprzu są w pełni dojrzałe, duże i nabierają wyjątkowego aromatu. Wtedy to pieprz zbierany jest ręcznie w dżungli, żeby później mógł być suszony w koszyczkach na indyjskim słońcu. Całkowite zbiory są bardzo niskie i wynoszą jedynie około 2 ton, co sprawia, ze pieprz Banasura jest trudno dostępnym oraz stosunkowo drogim towarem.
Proces powstawania pieprzu górskiego wędzonego jest żmudny. Dojrzałe ziarna poddaje się kilkudniowemu działaniu dymu z drewna bukowego. Co kilka godzin należy pieprz przemieszać by zapach i smak równomiernie się rozłożył. Pracochłonność procesu sprawia, że WĘDZONY na zimno PIEPRZ Banasura udoskonali wszelkie dania mięsne, sery, sosy i ryby.
Przy produkcji korzystano nie z jakiegokolwiek przypadkowego drewna, ale z drewna bukowego - idealnego do nadawania charakterystycznego, wyrazistego wędzonkowego posmaku i aromatu.
PIEPRZ WĘDZONY jest świetną propozycją dla wegetarian i wegan. Teraz nawet rezygnując z mięsa możesz nadal cieszyć się smakiem i aromatem wędzonych potraw. Można go również dodać do potraw sojowych i warzywnych.
Kraj pochodzenia: Indie
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie czarnego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl