Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
PASTA TOM YUM swoją nazwę zawdzięcza słynnej tajskiej zupie. Wystarczy porcję aromatycznej Pasty TOM YUM rozpuścić w wodzie, dodać mleko kokosowe i kawałki kurczaka, mięsa z indyka lub kaczki, ewentualnie krewetki i otrzymujemy wyjątkową, ostro-kwaśną zupę o azjatyckich korzeniach.
PASTA TOM YUM swój charakterystyczny smak zawdzięcza nietypowej kompozycji. Użyta do przygotowania tej pasty przyprawowej trawa cytrynowa, nadaje jej nutę świeżości. Świeży aromat cytrusów wyczuwamy ze wzglądu na dodatek skórki owoców limonki kaffir. Pikantny smak to działanie suszonego chili, czosnku i galangalu. Kwaśne nuty zawdzięczamy dodatkowi owoców tamaryndowca. Mimo oryginalnego składu całość świetnie komponuje się ze sobą, tworząc niesamowite, azjatyckie połączenie.
Składniki PASTY TOM YUM:
Wartości odżywcze w 100g PASTY TOM YUM:
Sposób użycia:
50g PASTY TOM YUM rozpuścić w 600ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Dołożyć 200g świeżych krewetek, kurczaka, indyka , grzybów lub warzyw (wedle uznania). Gotować na wolnym ogniu aż „wkładka” będzie gotowa. Można doprawić sokiem z limonki lub sosem rybnym.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 400 gramów
Cechy | |
Kolor | odcienie pomarańczowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl