Masz pytanie?

Pasta przyprawowa Jalfrezi 283g oryginalna Indyjska Patak’s Gluten Free

Pasta przyprawowa Jalfrezi 283g sklep Skworcu
Pasta przyprawowa Jalfrezi 283g sklep Skworcu
Cena:10.99PLN
Do koszyka
-
+
masz pytania?

Pasta przyprawowa Jalfrezi 283g

oryginalna Indyjska Patak’s

Gluten Free

 

Jalfrezi to indyjskie, dosyć pikantne danie z kurczakiem podawanym w pomidorowo-warzywnym sosie. Jalfrezi firmy Patak’s to autentyczna mieszanka 10 aromatycznych przypraw m.im. kminu, kolendry, chili oraz kokosu tworząca idealnie zbilansowane danie. Początkowo przygotowanie Jalfrezi było sposobem na wykorzystanie resztek mięsa poprzez smażenie ich z chili i cebulą. Obecnie jest najchętniej zamawianym indyjskim daniem w brytyjskich restauracjach. 

 

Pasta Jalfrezi to prosty skład i naturalne składniki, dzięki którym twoje kulinarne menu wzbogaci się o smakowitą indyjską potrawęwink

 

Patak’s to rodzinna firma, która swoje początki ma w 1958 roku, kiedy to założyciel firmy przybył z rodziną Wielkiej Brytanii. Nie mogąc znaleźć pracy postanowił wraz z żoną przygotowywać indyjskie potrawy i sprzedawać je tak samo jak robili to w poprzednim kraju. Rodzina odniosła prawdziwy sukces zamykając w słoiczkach prawdziwy smak Indii składający się z najlepszej jakości warzyw i świeżo zmielonych przypraw zakonserwowanych w oleju😊

 

Składniki:

  • woda,
  • olej rzepakowy,
  • mielone przyprawy 19%:
    • kolendra 7%,
    • papryka,
    • kurkuma,
    • kmin rzymski 2%,
    • kozieradka,
    • koper włoski,
    • papryka chili,
  • sól,
  • wiórki kokosowe 4%,
  • mąka kukurydziana,
  • kwasy:
    • octowy,
    • cytrynowy,
  • tamarynd,
  • czosnek w proszku.

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 1177 kJ / 285 kcal
  • tłuszcz: 24,3 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,7g
  • węglowodany: 7,8 g
    • w tym cukru: 1,1g
  • białko: 3,2 g
  • sól: 4,8 g

 

Smakowity kurczak Jalfrezi dla 4 osób

Czas przygotowania: 25 minut

Lista zakupów:

  • 1 cebula
  • kawałek imbiru ok. 2 cm
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 200g posiekanych pomidorów
  • kolendra

 

Krok 1

Pokrój cebulę w kostkę, wlej do naczynia 3 łyżki oleju. Smaż aż się zeszkli. Dodaj drobno posiekany imbir i czosnek oraz 1/2 słoika pasty Jalfrezi. Zmniejsz ogień i podgrzewaj przez 2 minuty cały czas mieszając, aby uwolnić smak. Następnie dodaj 50 ml wody i gotuj do odparowania.

 

Krok 2

Pokrojonego w drobną kostkę kurczaka podsmaż w oddzielnym naczyniu. Pokrojoną w kostkę paprykę oraz kawałki pomidorów bez skórki dodaj do wcześniej przygotowanej mieszanki. Całość połącz z podsmażonym kurczakiem oraz 100 ml wody. Duś bez przykrycia przez 15 minut, aż kurczak będzie ugotowany. Udekoruj świeżą kolendrą do podania.

 

Sugestia: Można dodać 200g sera Paneer i garść papryki do gotującego się sosu.

 

Smacznego laughyes

 

Ostrość: 2/3

Gluten Free

Odpowiednia dla wegetarian

Naturalne składniki

 

 

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 283g

Słoiczek 283g wystarczy do przygotowania potrawy Jalfrezi dla 8 osób.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu spożyć w ciągu 6 tygodni i przed upływem daty ważności.

Słoiczek nadaje się do recyklingu (szkło)

Pasta przyprawowa Jalfrezi 283g oryginalna Indyjska Patak’s Gluten Free - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązu

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook