Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
PASTA Z MIGDAŁÓW PRAŻONYCH jest doskonałym dodatkiem do deserów i ciast. Łyżka czy dwie tej naturalnej, kremowej pasty dodana do najprostszej wersji kremu maślanego czy budyniowego nada mu nowy charakter i wyjątkowy smak. Domowej roboty lody z odrobiną tej pasty staną się zupełnie innym przysmakiem niż dotychczas. W wersji śniadaniowej PASTA MIGDAŁOWA wyśmienicie smakuje na kanapkach i z naleśnikami. Owsianka z łyżeczką MIGDAŁOWEJ PASTY zasmakuje nawet największym owsiankowym sceptykom.
PASTA Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW to w 100% naturalna pasta, bez dodatku cukrów, soli, konserwantów czy barwników. Można ją więc włączyć do menu bez obaw o kolejną dawkę zabójczej chemii. W PAŚCIE MIGDAŁOWEJ znajdziemy duże ilości witaminy E, naturalnego przeciwutleniacza, jak i inne związki zaliczane do grupy antyoksydantów. Witamina E wiąże wolne rodniki, tym samym neutralizując ich szkodliwe działanie (miażdżycę, zawały, nowotwory, udary mózgu, spadek odporności czy przedwczesne starzenie). Duże ilości białka o złożonym składzie aminokwasów doskonale sprawdzą się w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Witaminy B1 i PP obecne w PAŚCIE MIGDAŁOWEJ wpływają pozytywnie na układ nerwowy, poprawiają koncentrację i ułatwiają zapamiętywanie. Jest więc to idealne śniadanie dla uczniów i studentów. Spora zawartość magnezu w PAŚCIE Z MIGDAŁÓW pomaga regulować procesy syntezy białek i wpływa na redukcje niekontrolowanych skurczów mięśni. Magnez to również wsparcie dla ścian układu krwionośnego, co jest niezwykle ważne, zwłaszcza dla osób żyjących w stresie. Wapń, który występuje w migdałach, naturalnie wspiera kości i zęby. Dlatego tak ważna jest obecność PASTY MIGDAŁOWEJ w diecie dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży i osób starszych.
Wartości odżywcze w 100g PASTY Z MIGDAŁÓW:
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: migdały blanszowane prażone 100%.
100% NATURALNA!
BEZ DODATKU OLEJU PALMOWEGO!
BEZ DODATKU SOLI I CUKRU!
BEZ KONSERWANTÓW I SZTUCZNYCH BARWNIKÓW!
ODPOWIEDNI DLA VEGAN!
PASTĘ Z MIGDAŁÓW należy przechowywać w temperaturze pokojowej. W wyższej temeraturze zmienia ona konsystencję na bardziej płynną. Przyczyną tego zjawiska jest brak dodatku sztucznych substancji stabilizujących i zagęszczaczy stosowanych w wielu produktach tego typu (guma arabska, guma guar, karob i wiele innych). Topnienie w temperaturze pokojowej jest więc cechą charakteryzującą produkty wysokiej klasy, do jakich należy nasza PASTA Z MIGDAŁÓW.
Wyprodukowano w Polsce
Kraj pochodzenia surowca: USA
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 300 gramów
Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Olej z migdałów pojawiający się na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt jest alergenem.
Cechy | |
Kolor | orzechowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl