Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Parantha Masala jest doskonałą mieszanką przypraw niezbędnych do przyrządzenia tradycyjnego chleba indyjskiego - Parantha nadziewanego warzywami. Dzięki wspaniałemu aromatowi nadaje się również do sosów, warzywnych gulaszów, zawiesistych zup, naleśników, pierożków oraz ryżu z warzywami. Mieszanka jest łagodna w smaku, choć zawiera pieprz czarny i chilli.
Składniki:
Dzięki starannemu doborowi składników, dania, w których użyto tego specjału są prawdziwą ucztą dla smakoszy orientalnych przypraw i nie tylko.
Przykładowy przepis na Parantha Masala
Przygotowanie farszu: 400g przygotowanego ciasta z pszennej maki, 20g masła lub oleju, 180g ugotowanych ziemniaków lub twarożku panner lub rozdrobnionego kalafiora, 20g przyprawy Parantha Masala do farszu, sol do smaku. Podziel ciasto i farsz na 4 równe części, rozwałkuj każdą cześć ciasta na placki o średnicy 15cm. Nałóż na środek placka farsz, połącz i starannie zlep brzegi. Stolnice posyp pszenną mąką idealnie rozwałkuj kieszonki z farszem do ok 20 cm średnicy. Następnie połóż je na rozgrzanej blasze i piecz aż ciasto lekko zmięknie, posmaruj masłem lub olejem i piecz aż placki będą złocistobrązowe. Podawaj z naturalnym jogurtem.
Kraj pochodzenia : Indie
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 30 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego i beżowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl