Masz pytanie?

Ocet ryżowy z brązowego ryżu 900ml do sushi KOREAŃSKI PREMIUM

Ocet ryżowy - sklep Skworcu.com.pl
Ocet ryżowy - sklep Skworcu.com.pl
Cena:11.99PLN
Do koszyka
-
+
masz pytania?

Ocet ryżowy z brązowego ryżu 900ml

do sushi KOREAŃSKI PREMIUM

 

Ocet z brązowego ryżu to wysokiej jakości produkt uznawany za szlachetniejszą odmianę tradycyjnego octu ryżowego. Ocet ryżowy cechuje się niesamowitym smakiem i aromatem. Coraz cześciej sięgamy po właśnie ten rodzaj octu, gdyż jest delikatniejszy i mniej kwaśny niż ocet spirytusowy (zwykle 10%) czy winny (ok. 6%). Kwasowość octu z brązowego ryżu wynosi tylko 5,6%.

 

Ocet ryżowy jest częstym dodatkiem w kuchni azjatyckiej. Można go użyć do marynowania warzyw, do sałatek, dipów, do dań słodko-kwaśnych, duszonych mięs czy owoców morza. Wachlarz zastosowań octu ryżowego jest bardzo szeroki.

 

Ocet ryżowy jest niezbędnym składnikiem do przygotowania sushi – potrawy azjatyckiej składającej się z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz dodatków. Ocet pełni ważną rolę w procesie przygotowania dania – to właśnie dzięki niemu ryż zachowa odpowiednią wilgotność i formę.

 

W krajach wysoko rozwiniętych choroby cywilizacyjne dosięgają coraz to większej części populacji, cena jaką zapłaciliśmy za prowadzenie takiego stylu życia jest znacząca. Na szczęście poskutkowało to rosnącą świadomością społeczną związaną ze zdrowym odżywianiem, nie zawsze produkty będące w najniższej cenie są najlepszym wyborem z punktu widzenia naszego zdrowia.

 

Ocet z brązowego ryżu ceniony jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również za właściwości prozdrowotne. Ocet ten zawiera mnóstwo aminokwasów i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Główną zaletą octu ryżowego jest jego działanie odchudzające. Ponadto włączenie octu do diety działa wzmacniająco i antybakteryjnie na nasz układ odpornościowy😊

 

Składniki octu ryżowego:

  • woda,
  • ryż pełnoziarnisty,
  • dekstroza,
  • wino ryżowe,
  • syrop glukozowy.

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 89 kJ / 21,3 kcal
  • węglowodany: 5,1 g
    • w tym cukier: 3,8 g
  • białko: 0,1 g
  • tłuszcze: 0 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
  • sól: 0 g

 

Zaprawa do ryżu sushi - przykładowy przepis:

  • 3-5 łyżek octu ryżowego,
  • pół łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki cukru.


Wszystko mieszamy do rozpuszczenia się składników. Proporcje są dowolne – wszystko zależy od naszych upodobań kulinarnych. Całość powinna mieć słodko-kwaśny smak 😊

 

Oferowany ocet z brązowego ryżu został wyprodukowany przez markę CHUNG JUNG ONE - należącą do koreańskiej korporacji Daesang. CJO Powstała w 1956 roku w Korei Południowej kiedy to produkty fermentowane, takie jak Gochujang (pasta ze sfermentowanego chili) i Doenjang (pasta ze sfermentowanej soi) były nadal produkowane w tradycyjny sposób w garnkach glinianych. Fermentacja nadaje produktom smak umami. Umami nazywane jest piątym smakiem obok słodyczy, kwaśności, goryczy i słoności. Jest też bardzo zdrowy!

 

Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Objętość netto: 900 ml

Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

EAN: 8801052431048

Polecamy także:

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook