Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Nasiona na kiełki KOPER OGRODOWY 50g
Kiełki kopru ogrodowego zawierają wiele cennych składników odżywczych, takich jak witaminy A, C i K, a także białko, błonnik, minerały i antyoksydanty. Regularne spożywanie kiełków może przyczynić się do poprawy samopoczucia, wzmocnienia układu odpornościowego i ogólnego zdrowia organizmu.
Zakup naszych nasion na kiełki kopru ogrodowego to inwestycja w zdrowie i doskonały sposób na wprowadzenie do diety wartościowych składników odżywczych. Wypróbuj nasze nasiona już dziś i ciesz się smakiem i aromatem świeżych kiełków kopru ogrodowego!
KIEŁKI KOPRU OGRODOWEGO doskonale smakują jako dodatek do farszów, jaj, omletów, kanapek, zup, sosów i mięs. Wystarczy dodać je pod koniec przygotowywania potrawy.
Sposób hodowli kiełków:
- w słoiku - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, widnym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
- w kiełkownicy - wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 4-6 godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać a nasiona rozłożyć na kiełkownicy (lub w płaskim pojemniku wyłożonym watą, ligniną, papierem higienicznym) stosunkowo równą i cienką warstwę. Przelewać dwa razy dziennie letnią wodą. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Wysiew nasion jest prosty i możliwy do przeprowadzenia nie tylko w kiełkownicy, ale i w glebie - w zależności od Twoich preferencji. Jeśli chcesz, aby z nasion wyrosła cała roślina, możesz także wysiać ją w swoim ogródku (i nie zapomnieć o późniejszej pielęgnacji).
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 50 g
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl