Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KIEŁKI nasion są wartościowsze niż same nasiona i produkty wytwarzane z dojrzałych roślin, gdyż podczas kiełkowania zgromadzone w nasionach substancje odżywcze przybierają najłatwiejszą do przyswojenia formę. Kiełki posiadają mnóstwo prozdrowotnych właściwości i wartości odżywczych, ponieważ w nasionach wchodzących w fazę kiełkowania zachodzi wiele dobroczynnych procesów. Enzymy powodują zwiększenie ilości witamin, przemiany cukrów, rozkład białek na aminokwasy. Kiełki odmiennych gatunków roślin różnią się pod względem zawartości poszczególnych składników.
Kiełki zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen). Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne.
Kiełki pikantnej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek, farszów, jaj, omletów, zup, sosów i mięs. Wystarczy dodać je pod koniec przygotowywania potrawy.
Składniki:
Kiełki Fasoli Mung:
- posiadają liczne właściwości prozdrowotne,
- regularne ich jedzenie pomaga uchronić się przed chorobami,
- obniżają one poziom złego cholesterolu we krwi,
- pomagają uchronić się przed chorobami serca,
- regenerują uszkodzone naczynia krwionośne,
- działają przeciwzapalnie dzięki obecności antyoksydantów,
- zawartość peptydów natomiast powoduje obniżenie ciśnienia krwi.
Kiełki Rzodkiewki:
- to niezwykle bogate źródło minerałów,
- zawierają cenny jod, potas, magnez i siarkę oraz witaminę C,
- ich spożywanie poprawia stan dróg oddechowych,
- wpływa na kondycję włosów, paznokci i skóry,
- zawierają duże ilości antyutleniaczy, neutralizujących nowotworowe działanie wolnych rodników.
Kiełki Gorczycy:
- pomagają odbudować i utrzymać florę bakteryjną przewodu pokarmowego,
- oczyszczają i odtruwają organizm,
- mają działanie przeciwzapalne, przeczyszczające, powlekające, pobudzające trawienie.
Kiełki Soczewicy:
- szczególnie polecane dla kobiet w ciąży, gdyż dostarczają organizmowi kwasu foliowego, substancji ściśle związanej z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego dziecka,
- zawierają witaminy z grupy B i aminokwasy, oprócz tego duże ilości wapnia, cynku, żelaza, potasu, magnezu i fosforu,
- są doskonałym źródłem witaminy C,
- skutecznie przeciwdziałają zakażeniom wirusowym,
- mają działanie antynowotworowe.
Sposób kiełkowania:
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 25 gramów.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl