Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
NAGA JOLOKIA jest doskonałą przyprawą do barrrdzo ostrrych potraw. Znajdzie zastosowanie w gulaszach, chili con carne, ostrych marynatach i sosach barbeque. Należy bardzo uważać z dozowaniem papryki JOLOKIA w kuchni, by potrawy nie były zbyt ostre. Zaleca się też ostrożne jej używanie i zwrócenie uwagi, by proszek nie dostał się do oczu.
NAGA JOLOKIA jest najostrzejszą ze znanych odmian papryczek chilli. Jej wynik w skali Scovilla to aż 1000000 punktów SHU, czyli kilkakrotnie więcej niż Red Savina a nawet Habanero Scorpion T-Butch. Potwierdzają to badania przeprowadzone w pobliżu Las Cruces w Nowym Meksyku w 2006 roku z wynikiem 1 001 304 SHU. Rok wcześniej, w 2005 roku w gospodarstwie hodowlanym w Assam (Indie) wyhodowano CHILI NAGA JOLOKIA o wyniku 1 041 425 SHU, a więc oba wyniki zbliżone do siebie
Występująca w papryce NAGA JOLOKIA kapsaicyna nie tylko nadaje niewielkim strączkom ostrego charakteru. Związek ten ma również wiele innych pozytywych cech. Kapsaicyna stymuluje metabolizm organizmu a więc wpływa na przyspieszenie procesów spalania tkanki tłuszczowej. Jednocześnie wpływa stymulująco na tarczycę, która odpowiada za regulowanie działania adrenaliny i dopaminy. Hormony te w odpowiedniej ilości są w stanie zmniejszyć uczucie głodu i hamować apetyt.
Kraj pochodzenia surowca: Indie
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 10 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie pomarańczowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl