Masz pytanie?

Morelowe Trufle herbata czarna 50g

Morelowe Trufle herbata czarna - sklep internetowy
Morelowe Trufle herbata czarna - sklep internetowy
Cena:4.25PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
masz pytania?
50 gramów herbaty
czarnej aromatyzowanej
MORELOWE TRUFLE !!!
 
 
MORELOWE TRUFLE jest ciekawą kompozycją na bazie czarnej herbaty. Dodatek aromatycznych kawałków drzewa sandałowego i moreli nadaje całości ciekawy smak i zapach. Kompozycja złożona z takich składników jest niezwykle rzadka - jak trufle :)
 
Składniki:
  • czarna herbata,
  • kawałki suszonych moreli,
  • drzewo sandałowe,
  • aromat.
 
Sposób przyrządzania:
zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.
 
 
Niezależną opinię o produkcie poznacie u BLONDYNKI.
 
 
Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.
 
Przygotowanie naparu
Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.
 
Zalewanie herbaty czarnej
Herbata czarna powinna być zalewna wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.
 
Miarkowanie herbaty czarnej
Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.
 
Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.
 
Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej.
Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc
 
 
Zakupione opakowania produktu zostaną zapakowane i wysłane w sposób uniemożliwiający ich przypadkowe uszkodzenie.
 
Nie płać za kolorowe opakowania, nalepki itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.
Morelowe Trufle herbata czarna 50g - Cechy
Cechy
Kolorwielokolorowy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook