Masz pytanie?

Miód z orzechami laskowymi 240g źródło witamin

Miód z orzechami laskowymi - sklep Skworcu.com.pl
Miód z orzechami laskowymi - sklep Skworcu.com.pl
Cena:15.50PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
masz pytania?

Miód z orzechami laskowymi 240g

źródło witamin

 

Miód z orzechami laskowymi to unikalne połączenie słodkiego miodu z orzechami. Duet ten daje nam nie tylko niezapomniane doznania smakowe, ale również łączy w sobie bogactwo właściwości prozdrowotnych, które warto dostarczać do naszego organizmu każdego dnia! 😊 Kontakt orzechów laskowych z miodem powoduje, że są one bardziej miękkie, nie zsuszone, a przez to smaczniejsze przy spożyciu.

 

Składniki:

  • miód nektarowy akacjowy 66%,
  • orzechy laskowe 34%.

 

Orzechy laskowe należą do najbardziej cenionych orzechów świata. Bogate są w witaminę E, zwaną „witaminą młodości i płodności" oraz w magnez i potas. Zawierają także cenne dla naszego organizmu żelazo i cynk. Orzechy laskowe poleca się w sytuacjach intensywnego wysiłku umysłowego i sytuacjach stresowych.

 

Orzechy laskowe są bogatym źródłem:

WITAMINY E, która:

  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
  • działa w charakterze przeciwutleniacza, który unieszkodliwia agresywne związki, zanim te zaatakują komórki i tkanki,
  • wspomaga metabolizm białek,
  • wspiera system nerwowy,
  • wzmacnia system immunologiczny,
  • działa przeciwzapalnie.


MAGNEZU, który:

  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
  • wspiera funkcjonowanie układu nerwowego,
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, 
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • pomaga regulować procesy syntezy białek i wpływa na redukcje niekontrolowanych skurczów mięśni. Magnez to również wsparcie dla ścian układu krwionośnego, co jest niezwykle ważne, zwłaszcza dla osób żyjących w stresie.


POTASU, który:

  • usprawnia pracę układu krwionośnego,
  • dzięki obecności karotenoidów - antyoksydantów powoduje blokowanie wchłaniania "złego" cholesterolu LDL,
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi,
  • wspiera funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni.

 

Orzechy laskowe są też źródłem:

ŻELAZA, które:

  • pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny,
  • zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia,
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego,
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.


CYNKU, który:

  • pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie,
  • wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego,
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia,
  • wpływa na prawidłowego poziomu testosteronu we krwi,
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych.

 

Miód pszczeli akacjowy powstaje z nektaru kwiatów tej rośliny. W stanie płynnym jest koloru bezbarwnego lub jasnosłomkowego. Z uwagi na wysoką zawartość fruktozy bardzo wolno się krystalizuje. Po skrystalizowaniu ma barwę jasnosłomkową lub kremową. Ma doskonały, bardzo słodki smak. Swym aromatem przypomina zapach robinii akacjowej (drzewa, z którego kwiatów pszczoły wytwarzają miód). Cechuje się największą wśród miodów nektarowych zawartością sacharozy.

 

Właściwości prozdrowotne miodu:

  • liczne badania dowodzą, że miód jest bogaty w składniki budulcowe i regulujące,
  • zawarta w miodzie acetylocholina wzmacnia wydolność mięśnia sercowego, a duże ilości potasu wpływają na prawidłowe funkcjonowanie mięśnia sercowego,
  • działa wspomagająco przy leczeniu schorzeń układu krążenia, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz stanach zapalnych dróg oddechowych,
  • miód pszczeli zawiera korzystne dla zdrowia przeciwutleniacze oraz substancje o działaniu bakteriobójczym,
  • badania pokazują, że przyjmowanie miodu skutkuje zmniejszeniem całkowitego poziomu cholesterolu o kilka procent. Dlatego zarówno pacjenci z ryzykiem rozwoju chorób sercowo - naczyniowych, jak i osoby zdrowe, powinni spożywać miód celem profilaktyki chorób cywilizacyjnych,
  • zawarta w miodzie fruktoza odtruwa organizm, zobojętnia szkodliwe działanie kawy, alkoholu i innych używek,
  • miód może być stosowany pomocniczo w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w zapaleniu i stanach kurczowych jelit, w nieżytach żołądka,
  • codzienne spożywanie miodu zamiast cukru powoduje odciążenie wątroby i poprawę jej funkcjonowania.

 

Wartości odżywcze w 100 gramach:

  • wartość energetyczna: 1874 kJ / 448 kcal,
  • węglowodany: 54 g,
    • w tym cukry: 53 g,
  • tłuszcze: 22 g,
    • w tym kwasy tuszowe nasycone: 2,4 g,
  • białko: 5,6 g,
  • błonnik: 3,9 g,
  • sól: 0,0 g.

 

Wyprodukowano w Polsce.

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 240 gramów

Przechowywać w suchym miejscu.

Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Miód z orzechami laskowymi 240g źródło witamin - Cechy
Cechy
Kolormiodowo orzechowy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook