Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
MĄKA ORKISZOWA jest wytwarzana z wysokiej klasy ziaren orkiszu – szlachetnego gatunku pszenicy. Procesowi przemiału poddaje się całe ziarno. Ten rodzaj mąki doskonale sprawdzi się jako mąka do wypieku ciemnego pieczywa: chleba i bułek. MĄKA ORKISZOWA świetnie łączy się z innymi typami mąki, nadając wypiekom lekkości. Można ją również zastosować jako bazę do makaronu lub zagęszczacz do pasztetów z warzyw, zwłaszcza strączkowych.
Dzięki niewielkiemu stopniowi przetworzenia MĄKA ORKISZOWA oddaje wszystkie wartości odżywcze jakie zawiera w sobie orkisz. Ten gatunek pszenicy zbierany jest w całości, razem z łupiną, którą oddziela się dopiero podczas mielenia. Dzięki temu jądra nasion są chronione przed zanieczyszczeniami. Badania polskich naukowców wykazały, że nasiona orkiszu zawierają 30-40% więcej łatwego do przyswojenia białka, niż inne podgatunki pszenicy. Mąka orkiszowa zawiera również więcej błonnika, witaminy A, C i E oraz cynku i selenu. Tłuszcz zawarty w orkiszu w dużej mierze składa się z jedno-nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz fitosteroli, które korzystnie wpływają na poziom cholesterolu we krwi.
Przykładowe zastosowanie MĄKI ORKISZOWEJ:
Kraj pochodzenia surowca: Węgry
Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 300 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie beżowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl