Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Majeranek to bardzo popularne ziele przyprawowe. Ze względu na swój wspaniały aromat wykorzystywany jest w niemalże każdej kuchni. Proponowany przez nas majeranek uprawiany jest na czystych, nieskażonych, kujawsko-pomorskich terenach Doliny Bachorzy.
Bachorza to niegdyś zarośnięta, rozległa i bagnista łąka przecięta strumykami, następnie osuszana przez rząd pruski. Obecnie ten piastowski kanał liczy sobie 46,4 km długości, a urodzajna ziemia doliny rodzi nieskażony, czysty majeranek PREMIUM.
Załączamy poniżej zdjęcia pochodzące z miejsca uprawy produktu – z dala od smogu, zgiełku miast i zanieczyszczonych ulic...
Tuż po zbiorach majeranek jest dokładnie suszony, czyszczony i sortowany. Oferujemy zatem Państwu w 100% najwyższej jakości, selekcjonowany, polski towar bez dodatków obcych.
Właściwości:
Majeranek ma działanie przeciwzapalne, dlatego jest pomocny przy leczeniu kataru i nadmiernej ilości flory bakteryjnej w jelitach. Łagodzi bóle brzucha i zaparcia. Można go także stosować zewnętrznie. Ma wówczas działanie ściągające i przeciwzapalne. Dodany do potraw znacznie ułatwia trawienie. Ponieważ ma łagodne, acz skuteczne działanie, bardzo często jest zalecany osobom wrażliwym oraz starszym.
Zastosowanie:
Majeranek jest przyprawą, po którą często sięga się gotując wiele dań. Pasuje do szeroko pojmowanej kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze komponuje się wraz z tymiankiem i rozmarynem. Świetnie podkreśla smak pieczeni, drobiu i sosów. Stanowi niezastąpiony dodatek do kiełbas, dań z ziemniaków i warzyw. Przyprawia się nim wszelkie farsze, baraninę, pieczone mięsa i flaki. Trudno sobie także wyobrazić zupę grochową, fasolową, kartoflaną, żur, węgorzową, czy flaki i kołduny bez majeranku. Generalnie dodaje się go do wszelkich tłustych i ciężkostrawnych potraw. Ma także duże znaczenie w przemyśle masarskim, ponieważ jest składnikiem wielu kiełbas i konserw, a nawet serów. Należy pamiętać o tym, że potrawy przyprawia się majerankiem dopiero pod koniec gotowania.
Przykładowe zastosowanie:
Proponowany przez nas MAJERANEK zapakowany jest w wygodny w użyciu słoiczek, stanowiący doskonałe opakowanie cateringowe. Przejrzysty materiał pozwala kontrolować poziom przyprawy wewnątrz słoiczka. Szeroki otwór pozwala na wygodne dozowanie przyprawy z pomocą łyżki. Szczelna zakrętka zapobiega utracie aromatu i smaku przez zamknięte wewnątrz produkty i chroni je przed wilgocią. Każdy słoiczek oznaczony jest czytelną etykietą z datą przydatności do spożycia.
Taki sposób pakowania doskonale sprawdzi się w przypadku:
Kraj pochodzenia surowca: Dolina Bachorzy, Polska
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 1 kg
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl