Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Liście kolendry są jednym z najważniejszych ziół w kuchni Gruzji, Meksyku, Maroku, Indiach, Indonezji, Chinach oraz Tajlandii. jest przyprawą mającą bardzo szerokie zastosowanie kulinarne. Popularność tych ziół wynika z faktu, że bardzo dobrze łagodzą smak ostrych potraw. Wyglądem swym przypominają nać pietruszki. Jednakże mają łagodny, lekko palący z delikatną anyżową nutką smak oraz słodki, korzenny aromat.
Zastosowanie:
Liście kolendry stosuje się zarówno do pikantnych sosów (tajskie i hinduskie curry, marokańskie tażiny) jak i do łagodnych dodatków (hinduskie jogurtowe raity, chińskie rosołkowe zupy, meksykańskie guacamole i niektóre salsy). Można nimi przyprawiać piersi z kurczaka przed wrzuceniem na grilla, marynowana rybę, ziemniaki, ryż, omlet, a także stosować jako dodatek do sałatek warzywnych, kwaszonej kapusty lub pasty twarogowej.
Właściwości:
Liście kolendry zawierają duże ilości witaminy C, B1, B2 oraz spore ilości prowitaminy A i rutynę. Pomagają przy leczeniu takich dolegliwości jak: wzdęcia, niestrawności, łagodzą nadmierną fermentację przeciwdziałając nadmiernemu wzrostowi fory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 20 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | Zioła |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl