Masz pytanie?

KUKICHA zielona naturalna japońska herbata 50g

Herbata zielona KUKICHA - sklep internetowy
Herbata zielona KUKICHA - sklep internetowy
Cena:9.95PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
masz pytania?

50 gramów

japońskiej herbaty zielonej

KUKICHA !!!

 

 

Kukicha to wysokiej klasy japońska zielona herbata, w której skład wchodzą nie tylko listki ale i ogonki liści krzewu herbacianego. Kuki oznacza, w języku japońskim, łodyga. Rodzina herbat z łodyżkami jest bardzo nieliczna i należą do niej tylko szlachetne odmiany.

 

Po zaparzeniu Kukichy otrzymujemy jasno - złocisty napar o orzeźwiającym, kwiatowo - orzechowym smaku.

 

Niska zawartość kofeiny oraz garbników.

 

Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.

 

Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak.

 

Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Coraz popularniejsze stają się herbaty zielone aromatyzowane dodatkami w postaci kwiatów czy owoców.

 

Właściwości zielonej herbaty:

  • Każda filiżanka tego napoju zawiera wiele witamin (A, B, B2, C, E), minerałów i makroelementów (sód, potas, wapń, magnez, fluor, żelazo, mangan, cynk).
  • Obniża poziom cholesterolu, który jest główną przyczyną zawałów sera i udarów mózgu.
  • Reguluje ciśnienia krwi, łagodne stymuluje krążenie i zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.
  • Pita regularnie zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe od 10 do 15%.
  • Wzmacnia zęby i kości.
  • Reguluje procesy trawienne.
  • Hamuje procesy starzenia.
  • Dzięki zawartości teiny działa pobudzająco, poprawia koncentrację i wspomaga szybkość zapamiętywania.
  • Chroni przed wirusami i grypą.
  • Wspomaga leczenie cukrzycy, zapobiegając wzrostowi poziomu cukru we krwi.
  • Ma działanie moczopędne, dzięki czemu pozwala szybciej pozbyć się toksyn z organizmu.
  • Neutralizuje nikotynę.
  • Kompresy z zielonej herbaty przykładane na zmęczone powieki przywracają oczom blask.

 

Sposób parzenia

Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się trzykrotnie zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze 70-80 stopni Celsjusza (3-5 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je 3-4 minuty. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca,  gorzka i cierpka w smaku. Zalecamy pić ją zgodnie z chińskim ludowym przysłowiem: „Pierwsze zaparzenie dla służby, drugie dla pana, a trzecie do podlania kwiatów”.

 

Kraj pochodzenia: Japonia

Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

 

Aby ułatwić Państwu wielokrotne używanie woreczki z zakupionym produktem (zamknięte grubym zgrzewem) zostaną dodatkowo zapakowane do woreczka strunowego.

 

Nie płać za kolorowe opakowania itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.

KUKICHA zielona naturalna japońska herbata 50g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie zielonego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook