Masz pytanie?

Kawa ziarnista mięta-czekolada 500g Arabica 100% DUŻA PAKA

Kawa ziarnista MIĘTOWA CZEKOLADA - sklep Skworcu.com.pl
Kawa ziarnista MIĘTOWA CZEKOLADA - sklep Skworcu.com.pl
Cena:47.99PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

Kawa ziarnista MIĘTOWA CZEKOLADA 500g

Arabica 100% DUŻA PAKA

 

 

Kawa ziarnista MIĘTOWA CZEKOLADA to ziarna prawdziwej Arabiki o głębokim, mocnym charakterze. Ich gorycz przełamuje aromat i smak orzeźwiającej mięty i słodkiej czekolady. Kawa MIĘTOWA CZEKOLADA to doskonała propozycja dla wielbicieli nietuzinkowych połączeń.

 

Kawa Arabica dotarła do Europy w XVI wieku, głównie za pośrednictwem handlarzy z Wenecji, którzy nawiązali kontakty handlowe z północną Afryką i Bliskim Wschodem. Pierwsze kawiarnie zaczęły pojawiać się w miastach takich jak Wenecja i Wiedeń, szybko zdobywając popularność w całej Europie. ARABICA to najlepszy gatunek kawy. Pochodzi z wyżyn Etiopii. Uprawiana w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde i dają aromatyczny napar. Ziarna kawowca Coffe Arabica są dużo smaczniejsze od łatwiejszych w uprawie Coffea Robusta. Arabica najlepiej rośnie w chłodniejszym, górskim klimacie tropikalnym, na wysokości od 600 do 2000 metrów nad poziomem morza. Idealna gleba dla Arabiki to lekko kwaśna, bogata w minerały i dobrze zdrenowana. Rośliny te są również bardziej wrażliwe na chłód i potrzebują więcej opieki niż bardziej wytrzymała kawa Robusta. 

 

 

Aby wydobyć intensywny aromat należy zaopatrzyć się w kawę świeżo paloną. W miarę możliwości powinno się kupować kawę w ziarnach i mielić ją na krótko przed zaparzeniem. Dzięki temu cały aromat olejków zostaje w kawie. Gwarantuje to możliwie najwyższą moc smaku i aromatu przygotowanego napoju. A wspaniały zapach, który zagości w naszych domach, zachęci najbliższych do przerwy na wspólną „małą czarną” smiley

 

 

 

Sposób Przechowywania:

suchy, zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu bez dostępu światła.

 

Sposób Przyrządzania:

zmielić, zalać wrzątkiem.

 

 

Pochodzenie: Brazylia

Wypalono i aromatyzowano w Polsce

Masa netto: 500 g

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Kawa ziarnista mięta-czekolada 500g Arabica 100% DUŻA PAKA - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook