Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KAWA TANZANIA AA pochodzi z plantacji położonej w pobliżu wioski Utengule Estate, której nazwa często podawana jest w jako zamienna nazwa dla tego gatunku kawy. Plantacje kawowca w Tanzanii są uznawane za najlepsze afrykańskie uprawy.
Swój specyficzny smak KAWA TANZANIA AA uzyskuje dzięki wyjątkowo korzystnym warunkom klimatycznym. Wysokość 1400 metrów nad poziomem morza zapewnia optymalne warunki wzrostu dla kawowców. Dostatek wody i odpowiednia temperatura gwarantują nie tylko obfitość, ale i doskonałą jakość zbiorów.
KAWA TANZANIA AA PLUS zbierana jest od maja do sierpnia. Następnie poddaje się ją procesowi mycia, do którego używa się wody z górskich potoków. Ziarna zamyka się w odpowiednich pojemnikach i pozwala im fermentować. Na koniec oczyszczone ziarna suszą się na słońcu przez okres minimum 10 dni. Ostatnim etapem jest sortowanie. Ziarna KAWY TANZANIA AA PLUS są, bowiem ręcznie selekcjonowane. Wybierane są jedynie ziarna największe i nieuszkodzone. Dzięki czemu każda filiżanka niesie ze sobą pełnię smaku, którego najważniejszą cechą jest umiarkowana, ale doskonale wyczuwalna kwasowość. Całości dopełnia głęboki i złożony aromat. Znajdziemy tu nutę czekolady i wanilii na lekko owocowym tle.
Aby wydobyć intensywny aromat należy zaopatrzyć się w kawę świeżo paloną. W miarę możliwości powinno się kupować kawę w ziarnach i mielić ją na krótko przed zaparzeniem. Dzięki temu cały aromat olejków zostaje w kawie. Gwarantuje to możliwie najwyższą moc smaku i aromatu przygotowanego napoju. A wspaniały zapach, który zagości w naszych domach, zachęci najbliższych do przerwy na wspólną „małą czarną” :D
Sposób Przechowywania:
suchy, zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu bez dostępu światła.
Sposób Przyrządzania:
zmielić, zalać wrzątkiem.
Kraj pochodzenia: Tanaznia, Utengule Estate
Stopień palenia: średnie
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl