Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK jest niesłusznie uznawana za kaszę gorszej klasy. Jest ona bowiem wytwarzana ze szlachetnej odmiany zboża – jęczmienia szklistego. Ziarna KASZY JĘCZMIENNEJ PĘCZAK to obłuskane i wypolerowane ziarna zboża. Dzięki tak małoinwazyjnej obróbce kasza ta ma najwięcej wartości odżywczych spośród kasz jęczmiennych. Jednocześnie zachowuje ona wysoką ilość błonnika, który wspomaga odtruwanie organizmu i zrzucanie zbędnych kilogramów.
KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK przygotowana na sypko stanowi doskonały składnik sałatek i dodatek do sosów warzywnych, mięsnych oraz grzybowych. Można ją dodać do farszów w gołąbkach. W postaci sypkiej kasza ta jest głównym składnikiem kaszanki. Ugotowana „na miękko” KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK jest świetną bazą do pasztetów, krokietów i kotletów.
Kupując KASZĘ JĘCZMIENNĄ PĘCZAK należy zwrócić uwagę przede wszystkim na brak zanieczyszczeń i kolor – im jaśniejszy tym lepszy. Kasza PĘCZAK proponowana przez nas jest niemal śnieżno biała.
Sposób przygotowania KASZY JĘCZMIENNEJ PĘCZAK:
Na sypko:
Kaszę starannie przebrać z ewentualnych zanieczyszczeń i dokładnie wypłukać. Zalać wodą i odstawić na 3-4 godziny, wówczas kasza wchłonie wodę i szybciej się ugotuje. Wsypujemy kaszę do gotującej się wody. Gotować w proporcji 1:2,5 z wodą i odrobiną tłuszczu, by uniknąć sklejenia ziaren.
Na „miękko”:
Przygotować kaszę jak powyżej. Gotować w proporcji 1:3. Kasza będzie wówczas nieco rozgotowana.
Przykładowe przepisy z wykorzystaniem KASZY JĘCZMIENNEJ PĘCZAK:
Kraj pochodzenia: Polska.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 1 kilogram
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie beżowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl