Masz pytanie?

Kasza

KASZA GRYCZANA jest bardzo cennym składnikiem naszej diety. Zawiera wszystkie aminokwasy, których organizm nie potrafi samodzielnie wytworzyć. Rutyna i kwercetyna to tylko niektóre z przeciwutleniaczy występujących w składzie KASZY GRYCZANEJ. Związki te wpływają pozytywnie na wytrzymałość naczyń krwionośnych, wspomagając profilaktykę żylaków czy „pajączków”.

Kasza Jaglana jest bogatym źródłem spożywczej krzemionki. Wpływa ona zbawiennie na nasze stawy oraz, co ważne dla kobiet, poprawia kondycję włosów, paznokci i skóry. Krzem zawarty w kaszy jaglanej poprawia poziom mineralizacji kości, zapobiegając osteoporozie.

BULGUR, czyli inaczej KASZA TURECKA, to grubo mielona pszenica, poddana gotowaniu i ponownemu suszeniu. Można ją spożywać bezpośrednio. BLUGUR jest bardzo znany w kuchni arabskiej i tureckiej. Ta bardzo lekkostrawna kasza świetnie pasuje jako dodatek do gulaszy i zup.  Można ją również połączyć z sałatką.

Kasza kuskus (inaczej grysik pszenny) – pozyskiwana jest z pszenicy durum. Stanowiona jeden z głównych składników kuchni orientalnej oraz afrykańskiej. Kuskus to narodowa potrawa Marokańczyków. Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz cenne właściwości odżywcze, kasza ta zyskuje coraz większe uznanie i popularność na całym świecie.

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook