Masz pytanie?

Kandyzowana Skórka Pomarańczy 100g kostka Włochy

Kandyzowana Skórka Pomarańczy sklep Skworcu.com.pl
Kandyzowana Skórka Pomarańczy sklep Skworcu.com.pl
Cena:2.45PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Do koszyka
-
+
masz pytania?

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA 100g

 

Skórka pomarańczy jest doskonałym dodatkiem do ciast, herbaty i mieszanek ziołowych. Można ją również dodać do grzanego piwa lub wina - dlatego niewarto się jej pozbywać po obraniu pomarańczy.

 

Jakie skarby kryje w sobie skórka pomarańczowa:

  • Zawarta w skórce pomarańczowej hesperydyna wpływa na redukcję cholesterolu we krwi. Ilość hesperydyny w suszonej skórce pomarańczy jest dużo wyższa niż w świeżym miąższu.
  • Pektyny pochodzące ze skórki pomarańczowej to doskonały, naturalny błonnik. Mają one zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi i wspomagają błonę śluzową żołądka.
  • Liczne flawonoidy zawarte w skórce pomarańczowej wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwzapalne.
  • Duże ilości witamin wspierają odporność organizmu.

 

Oferowana tutaj kandyzowana skórka pomarańczy to drobna kostka o jasnym kolorze, intensywnym zapachu i słodkim smaku. Do produkcji użyto tylko zdrowych i dojrzałych owoców pozbawionych skaz i niedoskonałości. W procesie kandyzowania wykorzystano syrop glukozowo-fruktozowy.

 

Owoce kandyzowane to produkt otrzymany z całych lub krojonych, owoców przez wysycanie cukrem z dodatkiem syropu skrobiowego ewentualnie innymi dodatkami smakowymi. Dzięki wysokiej koncentracji cukru kandyzaty w ciągu całego okresu przechowywania zachowują swoje wyjątkowe właściwości jak jędrność, kształt, intensywność barwy i smaku, typowe dla danego rodzaju owocu.

 

Zastosowanie kulinarne kandyzowanej skórki pomarańczy:

  • jest idealnym dodatkiem do wszelkich ciast, kremów lub deserów, 
  • świetnie sprawdzi się jako dekoracja potrawy - szczególnie, jako posypka na rogalach świętomarcińskich i pączakch,
  • z użyciem kandyzowanej skórki pomarańczy przygotujesz świąteczne potrawy i wypieki. Mazurek pomarańczowy wyjdzie cudnie a baba wielkanocna skusi każdego😊
  • kaczka obsypana kandyzowaną skórką pomarańczy zyska nowy smak i aromat,
  • także herbata dzięki odrobinie kandyzowanej skórki pomarańczy zaskoczy nas swoim smakiem.

 

Składniki:

  • skórka pomarańczy 49 %,
  • syrop glukozowo-fruktozowy 39,50 %,
  • sacharoza 11 %,
  • kwas cytrynowy (regulator kwasowości) 0,5 %.

 

Kandyzowana skórka pomarańczy jest konserwowana dwutlenkiem siarki (konserwantem i przeciwutleniaczem), który chroni przed rozwojem bakterii, drożdży i pleśni. 

 

NON GMO

BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 1027 kJ / 284 kcal,
  • węglowodany: 71 g
    • w tym cukry: 62,03 g
  • błonnik: 5,98 g
  • sól: 0,36 g
  • białko: 0 g
  • tłuszcze: 0g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g

 

Kandyzowana Skórka Pomarańczy jest źródłem BŁONNIKA, który:

  • przyspiesza ruchy perystaltyczne jelit co skutecznie pomaga w usuwaniu toksycznych złogów,
  • zapewnia uczucie sytości,
  • reguluje poziom glukozy we krwi,
  • wykazuje właściwości łagodnie przeczyszczające,
  • pobudza ukrwienie jelit.

 

Pierwiastki obecne w 100g kandyzowanej skórki pomarańczy:

  • Na (sód) 143 mg,
  • Fe (żelazo) 1,37 mg
  • Ca (wapń) 163 mg
  • P (fosfor) 2,47 mg
  • Mg (magnez) 13,4 mg
  • K ( potas) 10,4 mg
  • Cu (miedź) 0,801 mg
  • Zn (cynk) 0,862 mg

 

Kraj pochodzenia: Włochy

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Kandyzowana Skórka Pomarańczy 100g kostka Włochy - Cechy
Cechy
Kolorodcienie pomarańczowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook