Masz pytanie?

Herbata czarna BESKIDZKA ZAMIEĆ 50g aromatyzowana

Herbata BESKIDZKA ZAMIEĆ 50g aromatyzowana - sklep Skworcu
Herbata BESKIDZKA ZAMIEĆ 50g aromatyzowana - sklep Skworcu
Cena:5.75PLN
w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty
Do koszyka
masz pytania?

 

Herbata czarna BESKIDZKA ZAMIEĆ 50g

aromatyzowana

 

Herbata czarna BESKIDZKA ZAMIEĆ to niezwykła mieszanka na bazie czarnej herbaty z dodatkiem aromatu mandarynki, wanilii, cynamonu i brandy. Cukrowe perełki oraz kolorowe płatki śniegu nadają naparowi zimowego wyglądu i słodkiego smaku. 😊

 

Składniki:

  • Herbata czarna Ceylon
  • Cukierki perełki błyszczące
  • Cukierki płatki śniegu białe i błękitne
  • Aromaty: mandarynka, wanilia Burbon, cynamon, brandy.

 

Do stworzenia BESKIDZKIEJ ZAMIECI użyliśmy wysokiej jakości sypanej herbaty typu Ceylon, która pobudza organizm, pomaga w trawieniu i zapobiega powstawianiu chorób serca. Herbata czarna jest również najlepszym rodzajem do przygotowania magicznego napoju. Suszone listki herbaty pęcznieją pod wpływem wrzątku i dają zdecydowanie mocniejszy napar. Ta z pozoru łagodnie wyglądająca herbatka w mig zamieni się w istną BESKIDZKĄ ZAMIEĆ!

 

BESKIDZKA ZAMIEĆ to kompozycja idealna do przygotowana herbatki z prądem.😊Nie tylko rozgrzeje Twój organizm, pomoże zachować odporność, ale również poprawi humor w ponure wieczory.

 

Pierwsza dodana kropla zamieni napar w delikatny napój z prądem!

Druga kropla sprawi, że będziesz delektował się pyszną góralską herbatką!!

Po dodaniu trzeciej kropli poczujesz prawdziwą BESKIDZKĄ ZAMIEĆ!!! 😊

 

 

Sposób zaparzania herbaty czarnej:

  1. Łyżkę herbaty wsypujemy do szklanki.
  2. Zalewamy wodą o temp. 95°C.
  3. Parzymy 3-5 minut.
  4. Tak przygotowaną herbatkę pijemy na ciepło.

 

Sposób zaparzania BESKIDZKIEJ ZAMIECI z wkładką:

  1. Łyżkę herbaty wsypujemy do szklanki.
  2. Zalewamy wodą o temp. 95°C.
  3. Dodajemy odrobinę 😊(według indywidulanych możliwości) wybranego magicznego trunku.
  4. Całość można dopełnić miodem, sokiem malinowym, goździkami lub cynamonem.
  5. Tak przygotowaną herbatkę pijemy na ciepło – wtedy jej działanie będzie najlepsze! 😊

 

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

 

Przygotowanie naparu

Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

 

 

Zalewanie herbaty czarnej

Herbata czarna powinna być zalewna wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstraktywność herbaty.

 

Miarkowanie herbaty czarnej

Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

 

Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej.

Producent: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 50 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Herbata czarna BESKIDZKA ZAMIEĆ 50g aromatyzowana - Cechy
Cechy
Kolorczarna z kolorowymi dodatkami

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook