Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowane, jako składnik zup, sosow, potrawki.
Podgrzybki to rodzaj grzybów z rodziny borowikowatych. Występują zarówno w lasach liściastych jak i iglastych. W Polsce najczęściej spotykane podgrzybki to: złotawy, brunatny i zajączek. Pogrzybki nadają się przede wszystkim do marynowania jak i suszenia, do zup, sosów i dań mięsnych. Wielu porównuje ich smak do smaku borowików i jest w tym sporo prawdy.
Kraj pochodzenia: Polska
Atest nr 70/10/20KS grzyboznawcy nr 2142
Zbiór 2020
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl