Masz pytanie?

Grzyby Mun suszone 20g

Grzyby mun suszone - sklep internetowy
Grzyby mun suszone - sklep internetowy
Cena:2.99PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
masz pytania?

 

GRZYBY MUN

SUSZONE 20 gramów 

 

Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowanej, jako składnik zup, sosow, potrawki.

Grzyby Mun to jedne z najbardziej popularnych grzybów w kuchni Chinskiej:

- mają kształt połafdowanych miseczek,
- delikaty grzybowy smak,
- dobrze chłoną smak innych potraw,
- po ugotowaniu nabierają chrupkiej konsystencji.

 

Przykładowe zastosowanie Grzybów Mun - w Sajgonkach:

Składniki:
- papier ryżowy (8 szt.),
- 20 dag mięsa mielonego (wieprzowe, indycze),
- 2 średnie marchwie,
- 3-5 grzybków mun,
- 3 liście kapusty pekińskiej,
- 1 duża cebula,
- czosnek,
- olej,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?
Mięso mielone podsmażyć na oleju. Dodać rozdrobnione grzyby mun. Marchewkę obrać i starkować na drobnych oczkach. Dodać do mięsa i grzybów. Przykryć i dusić na małym ogniu kilkanaście minut. Na koniec dodać pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną drobno cebulę. Dusić aż się cebula zaszli. Można dolać wody zamiast oleju. Na koniec smażenia odkryć, aby odparować ewentualny nadmiar wilgoci. W "międzyczasie" smażenia zwilżyć plastry papieru ryżowego wodą. Ostrożnie, bo się łamią i przyklejają do wszystkiego, co nie drewniane (i do siebie nawzajem). Najlepiej rozłożyć na drewnianych deskach (no chyba, że ktoś ma dużą stolnicę, albo duży drewniany, nie lakierowany stół). Nie dopuścić, żeby papier wysechł, bo się po prostu połamie. Nakładać na placki 3 łyżeczki farszu. Zawijać i smażyć w głębokim oleju na jasnozłoty kolor. Podawać z surówką z akpusty pekińskiej i ryżem. Plus sos sojowy. Pycha. Smacznego!

Potrzebne przybory:
Widelec, nóż, patelnia, coś do mieszania, deska do krojenia, powierzchnia drweniana nielakierowana (ok. 0,5 m2):), łyżeczka.

Autor przepisu: martini vel rzemajtis


​Kraj pochodzenia: Chiny.

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl  Marek Skworc

Masa netto: 20 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Grzyby Mun suszone 20g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie czarnego i białego

Polecamy także:

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook