Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowane, jako składnik zup, sosów, potrawki.
Najstarszym znanym sposobem przechowywania grzybów jest ich suszenie. Dzięki takiemu sposobowi konserwacji grzyby zachowują wszystkie walory smakowe i aromatyczne. Wystarczy użyć kliku sztuk by uzyskać grzybową nutę w potrawie.
Koźlarze to grzyby doskonałe do niemal wszelkich potraw. Wyśmienity jako dodatek do pierogów, kapusty z grzybami, bigosu, zupy grzybowej, sałatek, zapiekanek, pizzy czy jajecznicy. Koźlarza można dodawać do potraw zarówno na świeże jak i suszone czy mrożone. Po suszeniu koźlarze należy namoczyć w wodzie. Zwiększają wtedy swoją objętość nawet dziesięciokrotnie. Następnie grzyby cedzimy i dodajemy do potrawy.
Kraj pochodzenia: Polska
Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Atest nr 80/10/20KS grzyboznawcy 2142.
Zbiór 2020
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | grzybowy :) |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl