Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
GEJSZA urzeka swoim wdziękiem. Delikatny aromat zielonej herbaty przełamuje rozgrzewający imbir i słodki sezam. Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.
Składniki:
Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak. Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Coraz popularniejsze stają się herbaty zielone aromatyzowane dodatkami w postaci kwiatów czy owoców.
Właściwości zielonej herbaty:
Kraj pochodzenia: Chiny/Japonia
Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 50g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | wielokolorowa |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Lubię egzotyczne smaki, dlatego nie mogłam odmówić sobie herbaty Gejsza, która jest mieszanką zielonej Senchy, japońskiej Banchy i Kukichy. Oprócz tego zawiera pędy bambusa, cytryniec chiński, kawałeczki imbiru, ziarna sezamowe i kwiat róży. Niesamowity skład, prawda? 1 łyżeczkę suszu zalałam przestudzoną wodą o temp. około 75st.C i parzyłam 4 minuty. Piękny zapach to dopiero początek, ponieważ herbata ta ma również wspaniały smak. Delikatny, subtelny, bez goryczki i gorzkiego posmaku. Naprawdę ciekawe połączenie składników! Polecam serdecznie, zwłaszcza jeżeli lubicie nietypowe mieszanki.