Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
GALANGAL MIELONY jest przyprawą o szerokim zastosowaniu w kuchni Tajlandii i Indonezji. Najpopularniejsza zupa w Tajlandii, Tom-Yum, nie może obejść się bez szczypty GALANGALU. Często spotyka się go również w Laosie, stąd jego druga nazwa – laos. Pikantną przyprawę o pieprzowo – imbirowej nucie otrzymuje się ze zmielonego korzenia rośliny znanej jako GAŁGANT CHIŃSKI (dostępna w naszym sklepie). Otrzymany drobny proszek służy do przyprawiania dań typu curry, zup oraz sosów.
Smakiem GALANGAL przypomina nieco imbir, chociaż pozbawiony jest charakterystycznych dla imbiru, nut goryczy i rozgrzewających właściwości. Żywiczno – cytrusowy smaki aromat MIELONEGO KORZENIA GALANGALU sprawiają, że już szczypta tej przyprawy nadaje potrawie orientalnego charakteru.
Kraj pochodzenia: Tajlandia.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl