Masz pytanie?

Cukier MARCEPANOWY 100g aromatyczny

Cukier MARCEPANOWY - sklep Skworcu.com.pl
Cukier MARCEPANOWY - sklep Skworcu.com.pl
Cena:2.45PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

 

CUKIER MARCEPANOWY 100 gramów 

 

MARCEPAN to masa z prażonych, drobno mielonych  migdałów z cukrem. Od wieków przysmak ten pojawia się na stołach całej Europy. Prosta w przygotowaniu masa jest bardzo plastyczna, dzięki czemu można z niej tworzyć fantastyczne dekoracje.

 

Charakterystyczny smak marcepanu kojarzy się głównie z Bożym Narodzeniem i pralinkami o nadzieniu marcepanowym. Ten wspaniały smak możemy jednak przenieść w codzienność. Wystarczy odrobina CUKRU MARCEPANOWEGO dodana do ulubionej kawy, kakao lub czekolady. Łyżka tego niepozornego cukru pozwoli zmienić charakter ciasta, tortu, kremu, budyniu czy lodów.

 

Samodzielne przygotowania marcepanu w domu nie jest ani trudne, ani skomplikowane. Aby dodatkowo ułatwić to zadania i podkreślić jeszcze smak marcepanu prpopnujemy dodać do niego CUKRU MARCEPANOWEGO.  

 

Składniki:

  • cukier,
  • aromat marcepanowy.

 

Składniki potrzebne do przygotowania masy marcepanowej to:

  • 250 gramów migdałów blanszowanych, które znajdziesz u nas w sklepie,
  • woda różana według potrzeb (znajdziesz u nas w sklepie),
  • 100 gramów CUKRU MARCEPANOWEGO,
  • 5 ml ekstraktu migdałowego z naszego sklepu.

 

CUKIER MARCEPANOWY zmielić na puder. To samo zrobić w przypadku migdałów. Połowę cukru i mielone migdały wsypać do rondelka i zalać odrobiną wody różanej oraz ekstraktem migdałowym. Podgrzewać na wolnym ogniu aż masa zacznie odstawać od brzegów garnka. Wyłożyć na stolnicę i wyrobić z resztą mielonego CUKRU MARCEPANOWEGO. Jeśli masa wyjdzie zbyt twarda należy dodać odrobiną wody różanej i wyrabiać nadal aż do uzyskania potrzebnej struktury.

 

Tak przygotowana masa marcepanowa może posłużyć jako plastyczny lukier do tworzenia dekoracji ciast, tortów i deserów lub, otoczony w kakao naturalnym, marcepan stanie się kartofelkiem marcepanowym – pyszną słodką przekąską.

 

 

Przykładowe przepisy z zastosowaniem CUKRU MARCEPANOWEGO:

 

Kraj pochodzenia surowca: Polska

Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook