Masz pytanie?

Cukier kokosowy naturalny 100 g

CUKIER KOKOSOWY - sklep internetowy
CUKIER KOKOSOWY - sklep internetowy
Cena:4.25PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na konto
Do koszyka
-
+
masz pytania?

CUKIER KOKOSOWY 100 gramów

 

Charakterystyczny, melasowy smak CUKRU KOKOSOWEGO jest atutem, zwłaszcza w kuchni azjatyckiej. Używać można go z powodzeniem do ciast i ciasteczek, którym nada niesamowity smak. Już niewielka ilość CUKRU KOKOSOWEGO dodana do kremu, lodów, jogurtu czy puddingu zmieni jego walory smakowe. CUKIER KOKOSOWY doskonale podkreśli również smak sosów i mięs. Wystarczy odrobinę cukru dodać do przygotowywanej potrawy by zyskała delikatną, karmelową nutę. Świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny i drobiu, ale też wyśmienicie podkreśla charakter sałatki. CUKIER KOKOSOWY może być również używany do słodzenia napojów. Kawa, herbata lub kakao z odrobiną tego cukru podane gościom zaskoczą wszystkich swym oryginalnym smakiem.

 

CUKIER KOKOSOWY to doskonała alternatywa dla cukru białego. Jego mniej przetworzona forma pozwala na lepsze przyswojenie przez organizm. Jednocześnie CUKIER KOKOSOWY charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu jego spożycie nie powoduje dużych wahań poziomu glukozy we krwi. Duże i częste skoki ilości glukozy w krwioobiegu są przyczyną rozregulowania pracy wielu organów, między innymi trzustki i przyczyniają się do wielu chorób, np. cukrzycy typu II czy otyłości. Im niższy indeks glikemiczny IG, tym zdrowszy jest produkt. Dla porównania: cukier biały ma indeks glikemiczny IG-70, CUKIER KOKOSOWY charakteryzuje IG-35, a więc jest on o połowę niższy.

 

CUKIER KOKOSOWY powstaje ze słodkiej wydzieliny palmy kokosowej. Po odcięciu pączka na końcu pędu w tym miejscu gromadzi się słodki sok. Wydzielinę tą zbiera się a następnie zagotowuje i poddaje procesowi odparowania wody i krystalizacji.

 

Wartości odżywcze w 100 g CUKRU KOKOSOWEGO:

  • wartość energetyczna: 1590kJ/380,04kcal,
  • tłuszcze: 0g,
  • węglowodany: 95,01g,
    • w tym cukry: 81,89g,
  • błonnik: 6,51g,
  • białka: 0g,
  • sól: 0g,
  •  

Kraj pochodzenia: Indonezja

Wyprodukowano dla: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 100 gramów

 

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Cukier kokosowy naturalny 100 g - Cechy
Cechy
Kolorodcienie brązowego

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook