Masz pytanie?

Cukier

Cukier nie jedno ma imię! W kategorii cukry znajdą Państwa m.in. cukier marcepanowy, kokosowy, z prawdziwą wanilią, trzcinowy, fruktozę, erytrol oraz ksylitol. 

Cukier trzcinowy to jedna z najpopularniejszych odmian cukrów spożywanych na całym świecie. Produkowany jest on już od wieków z niezwykłej rośliny - "trzciny dającej miód bez pszczół". Ma on wyrazisty aromat i miodowy smak. 

ERYTROL  jest to słodzik niemal pozbawiony kalorii. Często nazywany jest  erytrytolem, erytrytem lub cukrolem czy poliolem. ERYTROL jest niemal bliźniaczo podobny do Ksylitolu. Erytrol można z powodzeniem stosować jako słodzik stołowy. Doskonale sprawdzi się jako substancja słodząca do napojów zimnych i gorących.

W przeciwieństwie do glukozy, fruktozy, sacharozy i laktozy ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym, lecz jest powoli przetwarzany w  organizmie z minimalnym udziałem insuliny. Jego indeks glikemiczny (GI8) jest ponad 14-krotnie niższy niż w przypadku cukru.

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook