Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Pieczywo jest nieodłącznym elementem polskiego śniadania, a znalezienie odpowiedniego chleba w diecie bezglutenowej może być trudne. Z pomocą przychodzi Skworcu, a wraz z nim bezglutenowa mieszanka na smakowity razowy bochenek. Od dziś w zakątku własnego domu każdy może upiec smaczne pieczywo w zaledwie kilku prostych krokach i z dodatkiem kilku składników, które na pewno masz w swojej kuchni😊
Mieszanka na razowy chleb jest nie tylko bezglutenowa, ale także wolna od mleka, orzeszków ziemnych i jajek. Ta mieszanka do ciemnego chleba jest idealna nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej, ale również dla tych którzy chcą cieszyć się pysznym domowym, razowym pieczywem z prostych składników.
Mąka gluten free jest mieszanką składników naturalnie bezglutenowych i stanowi doskonałą alternatywę dla mąki oferowanej w supermarketach. W przypadku przygotowania potraw z oferowaną mąką bezglutenową będziemy potrzebować trochę więcej płynów niż w większości standardowych przepisów.
Składniki:
Dzięki wymieszaniu różnych gatunków mąki bezglutenowej żaden z nich nie jest wystarczająco silny, by zdominować smak przygotowanego przez Ciebie pieczywa.
Przepis na razowy bochenek chleba pieczony w piekarniku 😊
Składniki:
Dodatkowo:
Rozgrzej piekarnik do 220°C, z termoobiegiem do 200°C.
1. Natrzyj olejem wnętrze kilogramowej formy do chleba.
2. Do miski wrzuć białka, cukier, sól, trzy łyżki oleju, ocet i mleko i wymieszaj.
3. Dodaj mieszankę na chleb brązowy i drożdże; mieszaj do uzyskania gęstego, gładkiego ciasta.
4. Szpatułką skrop ciasto trzema łyżkami oleju, kilkakrotnie odwróć ciasto w misce, aby uzyskać oleistą, ciastowatą masę.
5. Masę ciasta przełóż do przygotowanej foremki i wygładź wierzch.
6. Pozostaw w ciepłym miejscu na około 60-90 min - aż ciasto wyrośnie na wierzch formy (najlepiej 1 cm od górnej krawędzi).
7. Rozgrzej piekarnik do właściwej temperatury 220°C, z termoobiegiem do 200°C.
8. Piecz przez 55-60 min lub do "suchego patyczka".
9. Wyłóż na drucianą podstawkę, aby chleb wystygł. Upewnij się, że bochenek jest całkowicie zimny przed pokrojeniem.
Przepis na maszynowo wyrabiany bochenek chleba:
1. Białka, mleko, olej i ocet wsyp do miski i dobrze wymieszaj.
2. Wlej otrzymaną masę chlebową do formy.
3. Dodaj mąkę, cukier i sól.
4. Posyp drożdże na wierzchu.
5. Sprawdź, czy misa jest zablokowana. a wieko zamknięte.
6. Wybierz program chleba bezglutenowego, jeśli jest dostępny, alternatywnie użyj podstawowego szybkiego ustawienia.
7. Wybierz opcję ciemnej skórki, jeśli jest dostępna.
8. Uruchom maszynę.
9. Ostrożnie wyjmij formę do chleba z urządzenia, gdy tylko zakończy pieczenie.
10. Wyjmij chleb z formy.
11. Schłodź chleb na kratownicy.
12. Poczekaj, aż chleb ostygnie przed pokrojeniem.
Nasza mieszanka jest:
BEZGLUTENOWA
WEGAŃSKA
KOSZERNA
BEZ DODATKÓW OBCYCH
100% NATURALNA
Wartości odżywcze w 100g:
Doves Farm – historia powstania bezglutenowej marki 😊
Do wytwarzania bezglutenowej mąki w 1978 r. zmusiło właścicieli nic innego jak samo życie, kiedy to członkowi rodziny przepisano dietę bezglutenową. Dostęp do tego typu produktów na rynku w tamtych czasach był bardzo ograniczony. Stąd małżeństwo postanowiło samo zadbać o zdrowie członka rodziny i zaczęło eksperymentować z mieszankami mąki. Od tego czasu misją Doves Farm jest tworzenie bezglutenowych alternatyw, aby ułatwić przestrzeganie diety bezglutenowej. Firma wciąż poszerza swoją ofertę o różne mieszanki, aby życie na diecie było pełne smaku i radości 😊
Również i my rozbudowujemy ofertę naszego sklepu o produkty bezglutenowe Doves Farm. Zapraszamy do zapoznania się z mnogością dostępnych u nas produktów tejże marki: https://www.skworcu.com.pl/wyniki-wyszukiwania.html?sPhrase=doves
Celiakia jest najpoważniejszą nietolerancją pokarmową człowieka. Badania nad jej występowaniem szacują częstość zachorowań przynajmniej 1:100 osób. Celiakia jest silnie związana z nietolerancją glutenu, czyli składowych białka zawartego w zbożach. Gluten występuje w ziarnach takich zbóż jak pszenica (w której stanowi 80 proc. białek), żyto i jęczmień. Pełni funkcję spoidła – tworząc z wodą przestrzenną strukturę, nadaje pszennemu ciastu plastyczną, kleistą i ciągliwą konsystencję.
W przypadku nietolerancji glutenu często należy wystrzegać się smakowitej, tradycyjnej polskiej kuchni, w której królują pierogi, naleśniki czy placki. Dzięki oferowanej przez nas bezglutenowej mące wykonanie tych dań staje się możliwe! Nie dość, że nie musimy z nich rezygnować, to przy okazji unikniemy dolegliwości związanych z nietolerancją glutenu.
Producent: Doves Farm
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 1 kg
Mielone i pakowane w Wielkiej Brytanii.
Opakowanie nadaje się do recyklingu (papier)
Informacja o alergenach: bez glutenu, bez mleka, bez orzeszków ziemnych i bez jajek.
Przechowywanie:
W suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.
Aby utrzymać mąkę w najlepszym stanie, po użyciu zroluj górę, by opakowanie było zamknięte lub przesyp do słoika i przechowuj w chłodnym, suchym miejscu.
Cechy | |
Kolor | kremowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl