Masz pytanie?

BEZGLUTENOWA mieszanka mix na BISZKOPT 350g GLUTEN FREE Doves Farm

BEZGLUTENOWA mieszanka na BISZKOPT 350g
BEZGLUTENOWA mieszanka na BISZKOPT 350g
  • BEZGLUTENOWA mieszanka na BISZKOPT 350g
  • DOVES FARM
Cena:16.50PLN
Do koszyka
-
+
masz pytania?

BEZGLUTENOWA mieszanka mix na biszkopt 350 g Doves Farm

gotowa mieszanka do przygotowania 1 tortu przekładanego lub 12 babeczek – wystarczą tylko dwa składniki! 😊

 

 

Biszkopt to rodzaj lekkiego ciasta, które stanowi bazę do tortów lub ciast z owocami i galaretką. Najczęściej biszkopt wypiekany jest m.in. z jajek, cukru i z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Obecność tej mąki jest niezwykle istotna, gdyż dzięki niskiej zawartości glutenu ciasto będzie miało delikatną strukturę.

 

Z ciasta biszkoptowego wypiekamy również babeczki, do których możemy dodawać ulubione składniki i przygotowywać smaczny deser. Używając tylko dwóch dodatkowych składników z oferowaną mieszanką stworzysz pyszne, lekkie ciasta na każdą okazję, które pokocha cała rodzina – i zapewniam, że nigdy nie zgadną, że są bezglutenowe! 😊

 

Składniki:

  • cukier,
  • mąka ryżowa,
  • skrobia ziemniaczana,
  • skrobia z tapioki,
  • mąka kukurydziana,
  • mąka gryczana,
  • substancje spulchniające (fosforan jednowapniowy, soda oczyszczona),
  • substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).


Bez konserwantów

Bez sztucznych barwników i aromatów

Mieszanka na biszkopt spełnia wymagania diety koszernej i wegetariańskiej

Informacja o alergenach: bez glutenu, mleka i jajek

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 1844 kJ / 441 kcal
  • węglowodany: 54 g
    • w tym cukry: 27 g
  • tłuszcze: 22,8 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,8 g
  • białko: 4,8 g
  • sól: 0,49 g
  • błonnik: 0,1 g

 

Przepis na Biszkopt Wiktorii* - szybki i łatwy w przygotowaniu

*Pierwotna nazwa ciasta brzmi "The Royal Victoria Sponge", ponieważ nawiązuje do samej królowej Wiktorii, która podobno lubiała się delektować kawałkiem pysznego ciasta z tradycyjną angielską popołudniową herbatą. Początkowym powodem odróżnienia go od zwykłego biszkoptu było wynalezienie proszku do pieczenia w 1843 r.

 

Czego potrzebujesz do pieczenia?

  • 350 g mieszanki do biszkoptu
  • 3 jajka
  • 120 ml oleju
  • 3 łyżeczki dżemu
  • cukier puder do posypania

+ papier do pieczenia

+ 2 okrągłe formy do ciasta o średnicy 18 cm

 

1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C, jeśli z termoobiegiem to do 180 °C.

2. Natrzyj olejem wnętrze dwóch okrągłych foremek  lub wyłóż je papierem do pieczenia.

3. Wsyp mieszankę biszkoptową do miski.

3. Wbij jajka do miski, dodaj olej i ubij wszystko razem na gładką masę.

5. Rodziel masę między przygotowane formy do ciasta i wygładź wierzchy.

6. Piecz przez 25-30 minut, aż się zarumienią, a biszkopty odskoczą po dotknięciu lub do „suchego patyczka”.

8. Wyjmij ciastka z foremek i pozostaw do ostygnięcia.

9. Jedną warstwę biszkoptu posmaruj dżemem, a drugą ułóż na wierzchu.

10. Posyp ciasto odrobiną cukru pudru.

Smacznego 😊

 

Przepis na 12 szybkich babeczek

Ułóż 12 papierowych foremek na babeczki na blasze. Postępuj zgodnie z przepisem na Biszkopt Wikorii, dzieląc masę między przygotowane papierowe foremki i piecz 22-24 min, aż sie zarumienią lub do "suchego patyczka".

 

Sugestie:

  • Wymieszaj 75 g cukru pudru z 3 łyżeczkami wody i skrop na wierzch ciasta.
  • Wymieszaj 225 g cukru pudru z 150 g masła i rozprowadź na cieście.
  • Wierzch ciasta posmaruj dżemem i posyp wiórkami kokosowymi.

 

Doves Farm – historia powstania bezglutenowej marki 😊

Do wytwarzania bezglutenowej mąki w 1978 r. zmusiło właścicieli nic innego jak samo życie, kiedy to członkowi rodziny przepisano dietę bezglutenową. Dostęp do tego typu produktów na rynku w tamtych czasach był bardzo ograniczony. Stąd małżeństwo postanowiło samo zadbać o zdrowie członka rodziny i zaczęło eksperymentować z mieszankami mąki. Od tego czasu misją Doves Farm jest tworzenie bezglutenowych alternatyw, aby ułatwić przestrzeganie diety bezglutenowej. Firma wciąż poszerza swoją ofertę o różne mieszanki, aby życie na diecie było pełne smaku i radości 😊

Również i my rozbudowujemy ofertę naszego sklepu o produkty bezglutenowe Doves Farm. Zapraszamy do zapoznania się z mnogością dostępnych u nas produktów tejże marki pod niniejszym linkiem.

 

Celiakia jest najpoważniejszą nietolerancją pokarmową człowieka. Badania nad jej występowaniem szacują częstość zachorowań przynajmniej 1:100 osób. Celiakia jest silnie związana z nietolerancją glutenu, czyli składowych białka zawartego w zbożach. Gluten występuje w ziarnach takich zbóż jak pszenica (w której stanowi 80 proc. białek), żyto i jęczmień. Pełni funkcję spoidła – tworząc z wodą przestrzenną strukturę, nadaje pszennemu ciastu plastyczną, kleistą i ciągliwą konsystencję.

 

W przypadku nietolerancji glutenu często należy wystrzegać się smakowitej, tradycyjnej polskiej kuchni, w której królują pierogi, naleśniki czy placki. Dzięki oferowanej przez nas bezglutenowej mące wykonanie tych dań staje się możliwe! Nie dość, że nie musimy z nich rezygnować, to przy okazji unikniemy dolegliwości związanych z nietolerancją glutenu.

 

Niezależnie od sposobu użycia naszej bezglutenowej mieszanki Doves Farm producent zaleca poddanie produktu obróbce termicznej przed spożyciem.


Składniki pochodzą z więcej niż jednego kraju.

Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 350g

Materiał opakowaniowy: laminat papierowy OPP

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła słonecznego

BEZGLUTENOWA mieszanka mix na BISZKOPT 350g GLUTEN FREE Doves Farm - Cechy
Cechy
Kolorkremowy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook