Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Amarantus zawdzięcza swoją nazwę pięknemu kolorowi swoich kwiatów. Uznawany jest za najlepsze ze zbóż, gdyż zawiera zdecydowanie więcej łatwo przyswajalnej skrobi niż inne rośliny zbożowe. Dodatkową zaletą tych maleńkich ziaren jest bogactwo w magnez, żelazo i wapń a także łatwego w przyswojeniu białka. Amarantus jest polecany osobom ciężko pracującym fizycznie i uprawiającym sporty.
Ziarno amarantusa gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut w stosunku ilościowym 1:2 z wodą. Dopiero po ugotowaniu przyprawiamy do smaku.
Kraj pochodzenia surowca: Indie.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 1000 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie kremowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl