Masz pytanie?

Blask Choinki herbata czarna 50g

Blask Choinki herbata czarna aromatyzowana sklep internetowy
Blask Choinki herbata czarna aromatyzowana sklep internetowy
Cena:5.29PLN
w ciągu 24h od zaksięgowania wpłaty na koncie
Posiadamy na stanie:23
Do koszyka
masz pytania?

 

BLASK CHOINKI

herbata czarna aromatyzowana 50 gramów !!!

 

 

Blask Choinki to wyśnienita czarna aromatyzowana herbata, która przyypomina nam o zblizających się świętach. Korzenny aromat cynamonu, goździków i anyżu rozgrzewa a wspaniały smak umila długie, zimowe wieczory.

 

Składniki:
•    czarna herbata (pochodz. Sri Lanka),
•    kawałki cukru w kształcie choinek czerwonych i zielonych,
•    aromaty przypraw zimowych,
•    aromat cytryny.


Sposób przyrządzania:
zalać wodą o temp. 95°C, parzyć 2-3 minuty.

 

Niezależną opinię o produkcie możecie pożnać  tutaj.


Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.


Przygotowanie naparu
Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.


Zalewanie herbaty czarnej
Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstraktywność herbaty.


Miarkowanie herbaty czarnej
Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.
Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

 

Aby ułatwić Państwu wielokrotne używanie woreczki z zakupionym produktem (zamknięte grubym zgrzewem) zostaną dodatkowo zapakowane do woreczka strunowego.

 

Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej.

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc. 

 

Nie płać za kolorowe opakowania itd.!!! Tutaj możesz kupić przyprawy i zioła płacąc za to co rzeczywiście otrzymasz a nie za zbędną otoczkę.

Blask Choinki herbata czarna 50g - Cechy
Cechy
Kolorwielokolorowa
  • kasandra_852013-01-09 11:35

    Z okazji świątecznych dni postanowiłam spróbować herbaty Blask Choinki. Jest to czarna herbata z dodatkiem kolorowego cukru w postaci choinek oraz aromatyzowana przyprawami zimowymi i cytryną. Susz wygląda przepięknie a po zaparzeniu w temp. 95st.C od razu wyczuwa się niezwykły zapach świątecznych przypraw. Jeżeli macie ochotę urozmaicić sobie picie herbacianego napoju i spróbować niecodziennego, mocnego smaku, zdecydowanie polecam tę wariację czarnej herbaty.

Facebook