Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Polskie, tradycyjne pierniki charakteryzuje wspaniały smak i aromat korzennych przypraw. Samodzielne dobranie odpowiednich proporcji tych aromatów bywa trudne. Aby ułatwić Państwu wypiek idealnego piernika wprowadziliśmy specjalną mieszankę starannie dobranych niezwykle aromatycznych przypraw. Każdy z elementów tej mieszanki doskonale podkreśla smak pierników. Korzenny aromat goździków i cynamonu sprawia, że nasze wypieki nabierają wspaniałego zapachu, który jeszcze długo unosi się w domu. Dzięki naszej PRZYPRAWIE KORZENNEJ DO PIERNIKA twoje wypieki nie znajdą sobie równych.
PIERNIKI wywyodzą się od chleba z dodatkiem miodu i przyprawy pieprznej (dawniej - piernej). W późniejszym okresie, gdy coraz popularniejsze stawały się przyprawy korzenne, do pierników zaczęto dodawać goździki, cynamon, imbir a nawet ziele angielskie. Najlepsze, oryginalne pierniki tuż po upieczeniu są twarde, muszą poleżakować. Może to być trudny dla naszych domowników okres, gdyż ich aromat jest niezwykle kuszący :)
Skład PRZYPRAWY KORZENNEJ DO PIERNIKA:
PIERNIK BABCI SKWORCU :)
Składniki:
kostka margaryny, 1 i 1/2 szkl. cukru, ok. 2 szkl. mąki tortowej, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, kakao, 4 białka z jaja, PRZYPRAWA DO PIERNIKA, miód, 3 łyżki powideł śliwkowych.
Wykonanie:
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem, miodem i kakao, wystudzić. Sodę oczyszczoną połączyć z mąką i przyprawą do piernika. Dodać do masy kakaowej i dokładnie wymieszać. Połączyć z białkami ubitymi na sztywno i dodać powidła. Tak przygotowane ciasto wylać na formę i piec w ok. 170 stopniach Celsjusza przez około 45 minut. Świetnie smakuje podane z polewą czekoladową lub cukrem pudrem i siekanymi orzechami włoskimi.
Przykładowe przepisy z wykorzystaniem PRZYPRAWY KORZENNEJ do PIERNIKA:
Kraj pochodzenia surowca: Polska.
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc.
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | Przyprawa |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl