Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Leśny Elf to herbata zielona o doskonały smaku i wyśmienitym aromacie. Smak owoców leśnych miesza się z charakterystycznym smakiem zielonej herbaty. Chun Mee daje jasnożółty przejrzysty napar o delikatnym i orzeźwiającym smaku.
Składniki:
Niezależne opinie o produkcie dostępne są tutaj.
Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie. Napar z niej nie musi być wcale zielony. Po zalaniu wodą otrzymujemy w filiżance jasny płyn o odcieniu przechodzącym od żółtego do brązu.
Sposób parzenia:
Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się trzykrotnie zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze ok. 80 stopni Celsjusza (ok. 5 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je ok. 3 minut. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca, ale niestety gorzka i cierpka w smaku. Zalecamy pić ją zgodnie z chińskim ludowym przysłowiem: „Pierwsze zaparzenie dla służby, drugie dla pana, a trzecie do podlania kwiatów”.
Od wielu lat naukowcy badają właściwości zielonej herbaty i od wielu lat badania te potwierdzają jej dobroczynny wpływ na działanie organizmu. Zielona herbata jest źródłem licznych mikro- i makroelementów oraz witamin. Zawarta w naparze z zielonej herbaty tanina neutralizuje pobudzające właściwości teiny, pomaga się zrelaksować i odprężyć nie wywołując uczucia otępienia. W magazynie „Phytomedicine” opublikowane zostały wyniki badań, które potwierdzają zdolność polifenoli pochodzących z zielonej herbaty do zmniejszania ryzyka zachorowania na nowotwory. Naukowcy z Uniwersytetu Newcastle dowiedli, że polifenole pomagają również neutralizować działanie nadtlenku wodoru oraz beta-amyloidu. Substancje te są odpowiedzialne za zwiększanie ryzyka zachorowania na choroby neurodegradacyjne, takie jak demencja, Choroba Alzheimera czy Parkinsona. Badania w tym kierunku prowadziło grono szwajcarskich badaczy ze Szpitala Uniwersyteckiego w Bazylei pod kierunkiem profesora Christopha Beglingera i profesora Stefana Borgwardta. Wyniki ich analiz zostały opublikowane w czasopiśmie „Psychopharmacology”.
Polifenole z zielonej herbaty przyczyniają się również do poprawy kondycji skóry, spowalniają procesy jej starzenia i hamują proces tworzenia zmarszczek. Dodatkowo pomagają nawadniać i odżywiać skórę od wewnątrz, chroniąc ją przed wysuszaniem i łuszczeniem. Antybakteryjne działanie polifenoli doskonale wpływa na florę bakteryjną jamy ustnej – związki te, bowiem, neutralizują bakterie odpowiedzialne za degradację szkliwa i narastanie płytki nazębnej. Szeroka gama aktywnych przeciwutleniaczy wspiera walkę z wolnymi rodnikami co przyczynia się do zmniejszenia ryzyka potencjalnego zachorowania na nowotwory skóry.
W 1994 roku Tohoku University School of Public Policy w Japonii przeprowadzono eksperyment na grupie ponad 40 000 tysięcy mężczyzn w wieku od 40 do 79 lat, którzy nie chorowali nigdy na nowotwory i choroby serca. Wynik doświadczenia udowodnił, że przyjmowanie 5 filiżanek zielonej herbaty dziennie zmniejsza ryzyko śmierci z powodu chorób układu krążenia aż o 26% i aż o 16% obniża prawdopodobieństwo zachorowania na inne dolegliwości. Grupę kontrolną stanowili mężczyźni przyjmujący tylko 1 filiżankę zielonej herbaty dziennie.
Pracownicy Vanderbilt University Medical Center przebadali 240 osób przyjmujących codziennie ekstrakt z zielonej herbaty w postaci kapsułki. Po 12 tygodniach osoby otrzymujące ekstrakt miały aż o 16% niższy poziom szkodliwej frakcji cholesterolu i o 11% całkowity poziom cholesterolu we krwi. Wyniki opublikowane w 2005 roku w „American Journal of Clinical Nutrition” (styczeń 2005, str. 122-129) wykazują, że „dzienna konsumpcja herbaty w określonych dawkach przez 12 tygodni zmniejsza poziom tłuszczu w ciele, co sugeruje, że te związki mogą służyć do leczenia otyłości.”
Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | wielokolorowa |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl