Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Lapacho – to napar z kory południowoamerykańskich drzew Lapacho rosnących w rejonie granicy Argentyny i Brazylii. Z powodu wyjątkowych właściwości zdrowotnych naparu był on czczony przez Indian jako dar Bogów. Lapacho jest bardzo bogatym źródłem składników mineralnych (żelaza, wapnia, manganu i magnezu) i substancji bioaktywnych.
Składniki:
Lapacho poprawia obraz krwi. Sprzyja wzrostowi ilości czerwonych ciałek we krwi. Jest wykorzystywane w Ameryce Łacińskiej w leczeniu infekcji i schorzeń wywoływanych przez wirusy, bakterie, grzyby.
Lapacho skutecznie zwalcza pasożyty, ułatwia trawienie. Aktywny składnik lapachol używany jest w leczeniu nowotworów złośliwych. Lapacho działa detoksykacyjnie, oczyszcza krew i narządy wewnętrzne z nadmiaru toksyn i trucizn. Ma właściwości antybiotyczne.
Składniki kory, takie jak: lapachol, betalapachol, hydroksynaftochinon, wykazują działanie przeciwwirusowe min. przeciw wirusom grypy, opryszczki (I i II typu), pryszczycy, poliwirusom. Lapacho poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego.
Znajduje zastosowanie w leczeniu:
Naukowcy twierdzą, że Lapacho atakuje samą przyczynę choroby i wzmacnia odporność organizmu, zmuszając go niejako do walki z chorobą. Dlatego działa szybko i skutecznie.
Przeciwwskazania:
Stosowanie przez kobiety w ciąży (ze względu na badania wykazujące potencjalnie oddziaływanie na dziecko w okresie ciąży) oraz karmiące piersią (brak badań). Stosowanie leków przeciwzakrzepowych.
Efekty uboczne:
Czasami mogą występować nudności, wymioty, bóle brzucha - będące efektem procesu oczyszczania organizmu z toksyn. Zazwyczaj ustępują one po kilku dniach stosowania, jeśli jednak objawy nie ustępują - stosowanie należy przerwać.
Sposób przyrządzania:
1 łyżeczka kory na szklankę wody, gotować 5-15 min., po czym pozostawić wywar przez 15 min. Po 15 minutach należy odcedzić i pić tylko sam wywar. Dawkowanie: 2-8 szklanek dziennie.
Kraj pochodzenia: Brazylia.
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc.
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | Ziołowa |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Każdy z nas wie, że większość herbat ma cenne właściwości i może wspomóc leczenie niektórych chorób. Prezentowana właśnie herbata ma dobroczynny wpływ na nasz organizm, zwłaszcza w przypadku osłabienia czy przewlekłego zmęczenia. Zacznę jednak od tego, że Lapacho pomarańczowe to połączenie kory z drzewa Lapacho, kawałków pomarańczy i cytryny oraz skórki z tych owoców. Aby przyrządzić sobie taką herbatkę wystarczy wsypać łyżeczkę suszu do garnuszka, zalać wodą i podgotować 5-15 minut a następnie odstawić na kilkanaście minut do naciągnięcia. Po tym czasie odcedziłam fusy i zabrałam się za próbowanie tego zdrowego napoju. W smaku przebija nuta pomarańczowa, która sprawia, że herbata jest lekko słodkawa i ma wyrazisty smak. Naprawdę dobra! Plusem jest fakt, że nie ma w niej goryczy czy gorzkiego posmaku. Poza tym zapach jaki unosił się znad kubka był wspaniały - taki cytrusowy. Cała kuchnia pięknie pachniała:). Polecam serdecznie powyższą herbatkę, czy to dla zdrowia, czy też dla cudownego smaku i zapachu.