Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Kaktusowa z Miętą Zielona Herbata to herbata wyprodukowana na bazie Senchy o wyjątkowym, delikatnym smaku oraz doskonałym aromacie. Warto jej spróbować :-)
Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.
Składniki:
Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak. Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Coraz popularniejsze stają się herbaty zielone aromatyzowane dodatkami w postaci kwiatów czy owoców.
Właściwości zielonej herbaty:
Kraj pochodzenia: Chiny
Wymieszano i skonfekcjonowano na terenie Unii Europejskiej
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | wielokolorowy |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Jako wieloletni herbatoholik często wynajduje sobie coraz to nowe mieszanki do wypróbowania. Ostatnio zainteresowała mnie herbata kaktusowa, w skład której wchodzi Sencha, trawa cytrynowa, kwiaty pomarańczy i aromat opuncji. Lubię egzotyczne motywy, więc nie mogłam się powstrzymać przed jej spróbowaniem. 2 łyżeczki suszu zalałam wodą o temp. około 80st. C i parzyłam 4 minuty. Trochę dłużej niż jest zalecane, ale chciałam uzyskać mocniejszy napój. Fusy zostawiłam do ponownego wykorzystania, ponieważ właśnie drugie zaparzenie jest najbardziej wartościowe. Od razu mogę wspomnieć, że herbata posiada bogaty aromat, wśród którego najbardziej przyciągnął mnie zapach trawy cytrynowej. Za to w smaku przeważa lekko słodkawa opuncja, którą bardzo lubię. Cały napar jest klarowny i ma słomkową barwę i co najważniejsze nie wyczuwa się w nim goryczy. Wspaniała propozycja na leniwe, niedzielne popołudnie:). Polecam!!