Masz pytanie?
Zobacz

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY 1 kg Doves Farm

BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY sklep Skworcu.com.pl
BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY sklep Skworcu.com.pl
  • BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY sklep Skworcu.com.pl
  • Doves Farm
Cena:14.50PLN
Do koszyka
-
+
masz pytania?

BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY 1 kg

GLUTEN FREE Doves Farm

mieszanka na bochenek chleba lub pizzę 😊

 

Pieczywo jest nieodłącznym elementem polskiego śniadania, a znalezienie odpowiedniego zamiennika w diecie bezglutenowej może być trudne. Z pomocą przychodzi Skworcu, a wraz z nim bezglutenowa mieszanka na smakowity bochenek. Od dziś w zakątku własnego domu każdy może upiec smaczne pieczywo w zaledwie kilku prostych krokach i z dodatkiem tylko kilku składników. Możesz również przygotować dla rodziny lub znajomych przepyszną pizzę, na którą przepis znajdziesz poniżej 😊

 

Oferowana mieszanka jest nie tylko bezglutenowa, ale także wolna od mleka, orzeszków ziemnych, jajek i soi. Ta mieszanka do białego chleba jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej, które chcą cieszyć się pysznym domowym pieczywem z prostych składników.

 

Bezglutenowa biała mąka jest mieszanką składników naturalnie bezglutenowych i stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej. W przypadku przygotowania potraw z oferowaną mąką bezglutenową będziemy potrzebować trochę więcej płynów niż w większości standardowych przepisów.

 

Składniki:

  • mieszanka mąki (ryżowej,  z tapioki, ziemniaczanej),
  • zagęszczacz - guma ksantanowa.

 

Dzięki wymieszaniu różnych gatunków mąki bezglutenowej żaden z nich nie jest wystarczająco silny, by zdominować smak przygotowanego przez Ciebie pieczywa.

 

Przepis na biały bochenek chleba pieczony w piekarniku 😊

Pozbądź się glutenu podczas pieczenia chleba z naszą mieszanką. Aby Twoje wypieki były również wolne od nabiału i/lub jajek, wypróbuj nasze propozycje. Podmienione składniki są pogrubione. 

 

Składniki:

  • 2 białka jaj (lub 20g bezglutenowej mąki z ciecierzycy + 40 ml wody)
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka octu
  • 425 ml wody
  • 500 g mieszanki na chleb biały
  • 2 łyżeczki drożdży instant

 

Dodatkowo:

  • forma do pieczenia na kilogramowy chleb
  • olej do nacierania formy

 

Rozgrzej piekarnik do 220°C, z termoobiegiem do 200°C.

  1. Natrzyj olejem wnętrze kilogramowej formy do chleba.
  2. Białka (lub mąkę z ciecierzycy i wodę), cukier, sól, trzy łyżki oleju, ocet i wodę dodaj do miski i wymieszaj wszystko razem.
  3. Dodaj mieszankę na chleb biały i drożdże; mieszaj do uzyskania gęstego, gładkiego ciasta.
  4. Szpatułką skrop ciasto trzema łyżkami oleju, kilkakrotnie odwróć ciasto w misce, aby uzyskać oleistą, ciastowatą masę.
  5. Masę ciasta przełóż do przygotowanej foremki i wygładź wierzch.
  6. Pozostaw w ciepłym miejscu na około 60-90 min - aż ciasto wyrośnie na wierzch formy (najlepiej 7 mm od górnej krawędzi).
  7. Do rozgrzanego uprzednio piekarnika włóż formę z ciastem i piecz przez 55-60 min lub do "suchego patyczka".
  8. Wyłóż na drucianą podstawkę, aby chleb wystygł. Upewnij się, że bochenek jest całkowicie zimny przed pokrojeniem.

 

Przepis na pizzę z pomidorami i mozzarellą wink

Składniki:

  • 1 białko jaj (lub  1 łyżka bezglutenowej mąki z ciecierzycy + 2 łyżki wody)
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki octu
  • 200 ml wody
  • 250 g mieszanki na chleb biały
  • 1 łyżeczka drożdży instant
  • 200 g dużych pomidorów
  • 100 g pomidorków cherry
  • 125 g mozzarelli
  • 25 g tartego parmezanu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia
  • olej do nacierania formy
  • forma do pieczenia

 

  1. Natrzyj olejem wnętrze formy na pizzę.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200°C, z termoobiegiem do 180°C.
  3. Białka (lub mąkę z ciecierzycy i wodę), cukier, sól, 2 łyżki oleju, ocet i wodę dodaj do miski i wymieszaj wszystko razem.
  4. Dodaj mieszankę na chleb biały i drożdże; mieszaj do uzyskania gęstego, gładkiego ciasta.
  5. Przełóż ciasto do przygotowanej blachy do pieczenia, wypychając je do brzegów.
  6. Pokrój duże pomidory w plastry, a pomidorki cherry w ćwiartki i rozłóż je na cieście.
  7. Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż, a następnie posyp parmezanem.
  8. Pizzę skrop łyżką oliwy z oliwek; dopraw solą i pieprzem.
  9. Pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut.
  10. Piecz przez 30-35 minut.
  11. Posyp świeżą bazylią upieczoną pizzę.

 

Nasza mieszanka jest: 

BEZGLUTENOWA

WEGAŃSKA

KOSZERNA

BEZ DODATKÓW OBCYCH

100% NATURALNA

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • wartość energetyczna: 1490 kJ/351 kcal
  • węglowodany: 80 g
    • w tym cukry: 0,3 g
  • białko: 5,3 g
  • błonnik: 1,4 g
  • tłuszcze: 0,9 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
  • sól: 0,04 g

 

Doves Farm – historia powstania bezglutenowej marki 😊

Do wytwarzania bezglutenowej mąki w 1978 r. zmusiło właścicieli nic innego jak samo życie, kiedy to członkowi rodziny przepisano dietę bezglutenową. Dostęp do tego typu produktów na rynku w tamtych czasach był bardzo ograniczony. Stąd małżeństwo postanowiło samo zadbać o zdrowie członka rodziny i zaczęło eksperymentować z mieszankami mąki. Od tego czasu misją Doves Farm jest tworzenie bezglutenowych alternatyw, aby ułatwić przestrzeganie diety bezglutenowej. Firma wciąż poszerza swoją ofertę o różne mieszanki, aby życie na diecie było pełne smaku i radości 😊

 

Również i my rozbudowujemy ofertę naszego sklepu o produkty bezglutenowe Doves Farm. Zapraszamy do zapoznania się z mnogością dostępnych u nas produktów tejże marki: https://www.skworcu.com.pl/wyniki-wyszukiwania.html?sPhrase=doves

 

Celiakia jest najpoważniejszą nietolerancją pokarmową człowieka. Badania nad jej występowaniem szacują częstość zachorowań przynajmniej 1:100 osób. Celiakia jest silnie związana z nietolerancją glutenu, czyli składowych białka zawartego w zbożach. Gluten występuje w ziarnach takich zbóż jak pszenica (w której stanowi 80 proc. białek), żyto i jęczmień. Pełni funkcję spoidła – tworząc z wodą przestrzenną strukturę, nadaje pszennemu ciastu plastyczną, kleistą i ciągliwą konsystencję.

 

W przypadku nietolerancji glutenu często należy wystrzegać się smakowitej, tradycyjnej polskiej kuchni, w której królują pierogi, naleśniki czy placki. Dzięki oferowanej przez nas bezglutenowej mące wykonanie tych dań staje się możliwe! Nie dość, że nie musimy z nich rezygnować, to przy okazji unikniemy dolegliwości związanych z nietolerancją glutenu.

 

Producent: Doves Farm

Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc

Masa netto: 1 kg

Mielone i pakowane w Wielkiej Brytanii.

Do produkcji użyto ryżu z UE i spoza UE.

 

Opakowanie nadaje się do recyklingu (papier)

Informacja o alergenach: bez glutenu, bez mleka, bez orzeszków ziemnych, bez jajek i bez soji.

 

Przechowywanie:

W suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.

 

Aby utrzymać mąkę w najlepszym stanie, po użyciu zroluj górę, by opakowanie było zamknięte lub przesyp do słoika i przechowuj w chłodnym, suchym miejscu.

BEZGLUTENOWA mąka na CHLEB BIAŁY 1 kg Doves Farm - Cechy
Cechy
Kolorkremowy

Skworcu.com.pl

Marek Skworc

 

ul. Jagiełły 13c/65

41-106 Siemianowice Śl.

NIP: 643-164-82-98

 

TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl

Facebook