Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
SÓL Z MORZA MARTWEGO WĘDZONA NAD DREWNEM BUKOWYM to naturalna sól otrzymywana z wód oceanicznych, wędzona następnie dymem drzew bukowych. WĘDZONA SÓL nadaje potrawom smak i aromat wędzonki. Do produkcji tego typu soli użyto tradycyjnych metod wędzenia, dzięki czemu zapach jest słodkawy i głęboki, a smak dymny i łagodny. SÓL WĘDZONA TRADYCYJNIE doskonale sprawdzi się w potrawach mięsnych, sosach i zupach. Nie używa się jej jak klasycznej soli – dla uzyskania słonego smaku, ale jedynie szczyptę lub dwie – by uzyskać wielowymiarowość smaków i zapachów.
SÓL Z MORZA MARTWEGO WĘDZONA NATURALNIE to szlachetna i bardzo wykwintna odmiana soli. Dodaje się ją do potraw z mięsa, zup oraz sosów. Nadaje im ona charakterystyczny smak wędzonki. Wystarczy szczypta tej soli by barszcz lub zupa pomidorowa nabrały nowego smaku.
SÓL WĘDZONA TRADYCYJNIE jest świetną propozycją dla wegetarian i wegan. Teraz nawet rezygnując z mięsa możesz nadal cieszyć się smakiem i aromatem wędzonych potraw. Można ją również dodać do potraw sojowych i warzywnych.
Tradycja wędzenia soli wywodzi się od wikingów, którzy do procesu wędzenia używali drewna bukowego. Wówczas smak i zapach soli były bardzo intensywne i należało bardzo uważać na ilość, której dodawano do potrawy. Sól wędzona może bowiem łatwo zdominować smak i zapach.
Proces powstawania WĘDZONEJ SOLI MORSKIEJ jest bardzo pracochłonny. Kryształki soli morskiej poddaje się wielogodzinnemu działaniu dymu z drewna bukowego. Co kilka godzin należy sól przemieszać by zapach i smak równomiernie oddziaływały na sól. Pracochłonność procesu sprawia, że WĘDZONA SÓL Z MORZA MARTWEGO jest produkowana w stosunkowo niewielkich ilościach, przez co uznaje się ją za niezwykle cenną i wartościową.
SÓL Z MORZA MARTWEGO WĘDZONA NAD DREWNEM BUKOWYM ma głęboką, piękną, bursztynową barwę. Jest to efekt połączenia mlecznego koloru soli morskiej i związków mineralnych zawartych w dymie drewnianym. Przy produkcji korzystano nie z jakiegokolwiek przypadkowego drewna, ale z drewna bukowego - idealnego do nadawania charakterystycznego, wyrazistego wędzonkowego posmaku i aromatu.
SÓL MORSKA TRADYCYJNIE WĘDZONA to szlachetna i bardzo wykwintna odmiana soli. Dodaje się ją do potraw z mięsa, zup oraz sosów. Nadaje im ona charakterystyczny smak wędzonki. Wystarczy szczypta tej soli by barszcz lub zupa pomidorowa nabrały nowego smaku.
Kraj pochodzenia surowca: Dania
Wyprodukowano przez: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 100 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie brązowego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl