Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl
herbata mleczna
Oolong to półfermentowana herbata. Rodzaj ten bywa nazywany herbatą turkusową lub wulong. Chińska tradycja mówi, że w imbryczku susz herbaciany przyjmuje postać smoka. Stąd inna nazwa tej herbaty – smocza. Oolong to pośrednia grupa pomiędzy herbatami zielonymi a czarnymi, często mylnie określana mianem herbat czerwonych. Oolongi charakteryzują się one niepowtarzalnym smakiem i aromatem z wyczuwalną kwaskowatą nutą z odcieniem owocowym.
Połączenie herbaty i mleka nie jest czymś nowym. Mleko dodaje się do herbaty m.in. w Anglii, Mongolii, Nepalu i Indiach. W Polsce taka mieszanka znana jest pod nazwą "bawarka", która kojarzy się wszystkim z Bawarią. Przyjmuje się jednak, że jest to napój wywodzący się z kuchni francuskiej i składający się z herbaty oraz syropu z paproci Adiantum capillus-veneris, podawanym na ciepło. Bawarka może być przygotowywana z czarnej herbaty lub z różnych herbat smakowych.
Dla smakoszy bawarki lub poszukiwaczy ciekawych smaków proponujemy Milk Oolong! Jest to najwyższej jakości chińska herbata półfermentowana pochodząca z Anxi w prowincji Fujian. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza specjalnej technice pozwalającej nadać mleczny aromat jeszcze przed wysuszeniem liści. Uzyskany napar ma mocną żółtozłotą barwę i delikatny, mleczny posmak.
Warto nadmienić, iż ów posmak jest efektem techniki obróbki i suszenia liści. Na żadnym etapie produkcji do suszu nie jest dodawany jakikolwiek sztuczny aromat. Mimo zatem unikalnego zabarwienia smaku otrzymają Państwo produkt ALL-NATURAL bez jakichkolwiek - a zwłaszcza sztucznych dodatków.
Milk Oolong charakteryzuje się również wieloma właściwościami prozdrowotnymi:
Sposób przyrządzania:
Zalać wodą o temperaturze 90°C i parzyć około 3-5 minut.
Herbatę można parzyć wielokrotnie, gdyż ciasno zwinięte, całe liście otwierają się oddając za każdym razem aromat.
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Dystrybutor: Skworcu.com.pl Marek Skworc
Masa netto: 50 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Cechy | |
Kolor | odcienie ciemno zielonego |
---|
Skworcu.com.pl
Marek Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
NIP: 643-164-82-98
TELEFON: 695923403
E-MAIL: marek.skworc@skworcu.com.pl